Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣυνεργασία Κύπρου - Ισραήλ σε θέματα Κτηματολογίου, GIS, Γεωδαισίας, Υδρογραφίας κ.ά.

Συνεργασία Κύπρου – Ισραήλ σε θέματα Κτηματολογίου, GIS, Γεωδαισίας, Υδρογραφίας κ.ά.

Επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποίησε ο Διευθυντής του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας Ανδρέας Σωκράτους, μαζί με δύο αρμόδιους Ανώτερους Λειτουργούς όπου είχε μεταξύ άλλων συναντήσεις στα γραφεία του Δήμου του Τελ Αβίβ και στnν Αρχή Διαχείρισης Γης στα Ιεροσόλυμα.

Η επίσκεψη έγινε σύμφωνα με δελτίο Τύπου, στο πλαίσιο Συμφωνίας Συνεργασίας που υπέγραψε το Τμήμα με την αντίστοιχη Υπηρεσία του Ισραήλ Survey of Israel, σε θέματα Χωρομετρίας, Υδρογραφίας, Γεωδαισίας, Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS), Τηλεπισκόπησης κ.ά.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και λεπτομερείς συζητήσεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία, αφού έγινε ιεράρχηση των θεμάτων με βάση τις ανάγκες των δύο συμβαλλόμενων οργανισμών.

Ο Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Survey of Israel δήλωσε για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον του για το πολύ αξιόλογο έργο που επιτελείται στην Κύπρο και επεσήμανε συγκεκριμένα θέματα στα οποία η χώρα μας σημείωσε μεγάλη πρόοδο και τα οποία θα ήθελε να διερευνηθούν εις βάθος, μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας που υπογράφηκε.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας εξέφρασε ευαρέσκεια του για το πολύ ψηλό επιστημονικό και τεχνολογικό επίπεδο στο Ισραήλ και τη βούληση για να συνεχιστεί η συνεργασία.

24h.com.cy

RELATED ARTICLES