Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣχέδια Πόλης – Ρυμοτομία, Πράξεις Εφαρμογής, Όρια Οικισμών κ.ά. σε νέο Σύστημα...

Σχέδια Πόλης – Ρυμοτομία, Πράξεις Εφαρμογής, Όρια Οικισμών κ.ά. σε νέο Σύστημα Γεωχωρικών Πληροφοριών για το Δ. Χανίων

Σε πιλοτική λειτουργία τέθηκε από σήμερα το νέο σύστημα Γεωχωρικών Πληροφοριών (GIS) του Δήμου Χανίων, οι δυνατότητες του οποίου παρουσιάσθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας και στελέχη του Δήμου.

Όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση, η υποδομή περιλαμβάνει περισσότερα από 1.700 τεκμήρια, τα οποία καλύπτουν επιμέρους θεματικές κατηγορίες. Ενδεικτικά, τα νέα δεδομένα αφορούν σε: Σχέδια Πόλης – Ρυμοτομία, Πράξεις Εφαρμογής (κυρωμένες, νέες, υπό εκπόνηση), Περιοχές Ιδιωτικής Πολεοδόμησης/ΠΕΡΠΟ  Όρια Οικισμών κ.λπ.

Τα στοιχεία αυτά είναι προσβάσιμα σε πολίτες, μηχανικούς και υπηρεσίες. «Ο Δήμος Χανίων εξελίσσει διαρκώς τις υπηρεσίες προς τους πολίτες και την εσωτερική του λειτουργία με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, όπως είναι το νέο σύστημα Γεωχωρικών Πληροφοριών-GIS», τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά την παρουσίαση ο δήμαρχος Χανίων.

Όπως επισήμανε, «το νέο αυτό εργαλείο υλοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Υπηρεσίας Δόμησης σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου και καλύπτει το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων».

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου, Αλεξία Λακιωτάκη, ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη προσπάθεια στοχεύει, πέραν του εκσυγχρονισμού των παρεχομένων υπηρεσιών, στη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων συμπολιτών μας και των μηχανικών, οι οποίοι θα μπορούν να έχουν πλέον άμεση γνώση των πολεοδομικών πληροφοριών».

Όπως επισήμανε, το στέλεχος της Υπηρεσίας Δόμησης, Αλεξάνδρα Σπηλιωτακάρα, παρουσιάζοντας το νέο σύστημα, η υποδομή βασίζεται σε ανοικτά πρότυπα καθώς η Γεωπύλη χρησιμοποιεί αποκλειστικά λογισμικά ανοικτού κώδικα, επιτυγχάνοντας τεράστια εξοικονόμηση πόρων, καθώς το κόστος κτήσης και αναβάθμισης αδειών λογισμικού είναι μηδενικό.

 

localit.gr

RELATED ARTICLES