Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΤαυτότητα Κτηρίου: Aίτημα παράτασης από το ΤΕΕ Δωδ/νήσου

Ταυτότητα Κτηρίου: Aίτημα παράτασης από το ΤΕΕ Δωδ/νήσου

Την αναγκαιότητα παράτασης για τη διαδικασία μεταβιβάσεων ακινήτων χωρίς την υποχρέωση σύνταξης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας, επισήμανε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής με τις υπ’ αριθμ. 106/30-03-2022 και 107/30-03-2022 επιστολές προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σκρέκα και τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα.

Η προθεσμία εκπνέει την 31η Μαρτίου 2022 και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε συμβολαιογράφους, μηχανικούς και πολίτες.

Αναλυτικότερα η επιστολή:

“Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Λαμβάνοντας υπόψη ότι:

Το Κτηματολογικό Γραφείου Ρόδου επαναλειτουργεί από τις αρχές Φεβρουαρίου σε νέο κτίριο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετεγκατάστασής του, ύστερα από την αναστολή λειτουργίας του για πάνω από 12 μήνες, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση αδιεκπεραίωτων υποθέσεων

Οι νέες οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ως συνέπεια της πρόσφατης διεθνούς κρίσης, επιφέρουν μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στο γενικότερο κοινωνικό σύνολο.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα έχει μεγάλη απώλεια εσόδων διότι για την σύνταξη κάθε συμβολαίου και κάθε άλλης δικαιοπραξίας απαιτείται η προσκόμιση της ηλεκτρονικής ταυτότητας του κτιρίου

Ζητάμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο:

1. Νέας παράτασης του χρόνου ισχύος των βεβαιώσεων της παρ. 1 του άρθρου 83 του ν. 4495/2017 (Α’ 167) έως και 31.12.2022, με δυνατότητα υπαγωγής ρύθμισης και μετά την 31η Μαρτίου 2022, χωρίς υποχρέωση καταχώρησης στοιχείων ταυτότητας κτηρίου/διηρημένης ιδιοκτησίας.

Αναμένουμε τη θετική σας απάντηση, στο αίτημά μας.”

rodiaki.gr

RELATED ARTICLES