Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΤΜΕΔΕ: Ηλεκτρονικά πλέον η έκδοση εγγυητικών επιστολων προς τα μέλη του

ΤΜΕΔΕ: Ηλεκτρονικά πλέον η έκδοση εγγυητικών επιστολων προς τα μέλη του

Παρά τα πλήγματα που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση στον τομέα των μηχανικών, το Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. (Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) κάνει ένα άλμα στην ψηφιακή εποχή αναβαθμίζοντας τις πιστοδοτικές του υπηρεσίες παρέχοντας ασφάλεια, διαφάνεια και εξυπηρέτηση στα μέλη του. Μόλις έξι μήνες μετά την σύστασή του το Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. ανακοίνωσε την παροχή καινοτόμου υπηρεσίας ηλεκτρονικής έκδοσης εγγυητικών επιστολών προς τα μέλη του.

Η πρωτοποριακή ψηφιακή υπηρεσία εγγυοδοσίας του Ταμείου βρίσκεται σε εφαρμογή από τις 17/07/2017 και αφορά στην ολοκληρωμένη και αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική διαδικασία αιτημάτων έκδοσης εγγυητικής επιστολής συμμετοχής σε διαγωνισμούς.

Με τη νέα υπηρεσία, αφενός δεν υφίσταται ανάγκη φυσικής παρουσίας του Μηχανικού σε Κατάστημα Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. και αφετέρου, η έκδοσή της πραγματοποιείται σε προσωποποιημένο περιβάλλον, με απλοποιημένες διαδικασίες, παρέχοντας σημαντική εξοικονόμηση χρόνου.

Μάλιστα η υπηρεσία είναι αδιαλείπτως διαθέσιμη στους χρήστες, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Όπως αναφέρεται «με την ψηφιακή διεκπεραίωση των αιτημάτων θωρακίζεται επιπρόσθετα η ασφάλεια και η διαφάνεια της διαδικασίας, αλλά και εξασφαλίζεται ο εκσυγχρονισμός και η αποτελεσματικότητα των λειτουργιών του Ταμείου».

Επιπλέον, η νέα ψηφιακή υπηρεσία του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. παρέχει στα μέλη του όλες τις σύγχρονες, διαδεδομένες και ασφαλείς μεθόδους πληρωμής, όπως με κωδικό ηλεκτρονικής Πληρωμής σύγχρονης μορφής (Remittance Information), E-banking καθώς και ηλεκτρονικά με POS (πιστωτική / χρεωστική κάρτα), ενώ από τις 7 Αυγούστου θα είναι διαθέσιμη και η πληρωμή μέσω του Συστήματος ΔΙΑΣ. Σημειώνεται ότι για το επόμενο χρονικό διάστημα θα λειτουργεί παράλληλα και το παλαιό σύστημα έκδοσης εγγυητικών επιστολών, μέχρις ότου τα Μέλη του Ταμείου εξοικειωθούν με το Σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης.

Με αφορμή την λειτουργία της ηλεκτρονικής υπηρεσίας εγγυοδοσίας, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Κων. Μακέδος, δήλωσε ότι: «Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. εντάσσεται στο πλαίσιο ικανοποίησης ενός χρόνιου αιτήματος των μελών μας και αποτελεί μέρος της ολοκληρωμένης στρατηγικής μας για την εξέλιξη του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. σε ένα σύγχρονο Ταμείο, που θα προσφέρει στα μέλη του υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας και θα τους στηρίζει έμπρακτα στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

Η απόκτηση των αναγκαίων υποδομών αποτελούν το πρώτο και αναγκαίο βήμα για την υλοποίηση του σχεδιασμού μας. Θα ήθελα επίσης, να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τις εργοληπτικές και μελετητικές οργανώσεις για τη σημαντική συμβολή τους κατά τη δοκιμαστική λειτουργία του Συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης εγγυητικών επιστολών συμμετοχής».

tovima.gr

RELATED ARTICLES