Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΤο δημόσιο βγάζει στη λοταρία τα ακίνητά του

Το δημόσιο βγάζει στη λοταρία τα ακίνητά του

Εντός του έτους αναμένεται να προωθηθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει την παροχή επιπλέον κινήτρων, με σκοπό την προώθηση των Ηλεκτρονικών Πληρωμών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όσοι κάνουν συναλλαγές μέσω τραπέζης θα μπορούν να παίρνουν λαχνό για να συμμετέχουν σε λοταρίες με δώρα ακίνητα του Δημοσίου.

Η λοταρία θα γίνεται σε περίπτωση που πραγματοποιούνται δαπάνες με ηλεκτρονικές πληρωμές άνω ενός συγκεκριμένου ορίου, επιστροφή χρηματικού ποσού σε συναλλαγές με συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής κ.λπ.). Όσοι ξεπερνούν τα τεθέντα όρια δαπανών με χρήση τραπεζικών μέσων πληρωμής θα λαμβάνουν επιπλέον λαχνούς συμμετοχής. (Ενδεικτικά για κάθε 1.000 επιπλέον ευρώ δαπανών, έναν επιπλέον λαχνό συμμετοχής στην κλήρωση).
Τα ακίνητα είναι αυτά που περιέρχονται στην κυριότητα του δημοσίου λόγω χρεών ή άλλα ακίνητα που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν.
Όσοι επιτυγχάνουν ποσοστά μεγαλύτερα του 80% του εισοδήματός τους, θα επιβραβεύονται με πρόσθετο αφορολόγητο ποσό.
Θα προβλέπεται επίσης διασύνδεση της έκπτωσης φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ (αφορολόγητο) με γενικές δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών, ως ποσοστού του δηλωθέντος εισοδήματος.
Ακόμη, την έκπτωση φόρου για λοιπές δαπάνες (π.χ. ιατρικά) που πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών.
ered.gr
RELATED ARTICLES