Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΤο «κτηματολογικό» ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Το «κτηματολογικό» ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Το 2020 είναι μια κομβικής σημασίας χρονιά για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου. Χρονιά της μετάβασης από το απαρχαιωμένο σύστημα των υποθηκοφυλακείων σε ένα σύγχρονο, ψηφιακό Κτηματολόγιο.

Μέσα στο έτος θα γίνουν δομικές αλλαγές στις επιτροπές που εξετάζουν τις αντιρρήσεις των πολιτών, ώστε να επανεκκινηθεί η διαδικασία με νέα δυναμική.

«Πλέον γίνεται ορατή η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης έως το 2022 – 2023», τόνισε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της προηγούμενης Κυριακής και τον δημοσιογράφο Γιώργο Λιάλιο ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Κτηματολογίου Στέφανος Κοτσώλης.

«Περνώντας στη δεύτερη φάση, αυτή της προανάρτησης και ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, γίνεται πλέον συνείδηση στον κόσμο ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», σημείωσε.

Μετά το κλείσιμο ακόμα 12 μελετών στο τέλος Νοεμβρίου, ξεκινά για την πλειονότητα των περιοχών η επόμενη φάση: Η διόρθωση των στοιχείων ώστε σε πέντε – έξι μήνες να γίνει η πρώτη ανάρτηση (προανάρτηση) των κτηματολογικών πινάκων.

Οι περιοχές που έχουν απομείνει, και οι οποίες ήταν αυτές που ξεκίνησαν, έλαβαν παράταση, όπως έχει προαναγγελθεί, καθώς θα ήταν άδικο να μην έχουν την ίδια μεταχείριση με τις υπόλοιπες περιοχές. Πρόκειται για τις περιφερειακές ενότητες Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Ιθάκης, Λήμνου και Λέσβου, όπου η νέα προθεσμία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2020.

paron.gr

RELATED ARTICLES