Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΤο Κτηματολόγιο πρέπει να «επικοινωνείται» διαρκώς

Το Κτηματολόγιο πρέπει να «επικοινωνείται» διαρκώς

Το 2022, όλοι οι ιδιοκτήτες, εντός και εκτός Ελλάδας, θα πρέπει να ενδιαφερθούν για το Κτηματολόγιο για διάφορους λόγους (συλλογή δηλώσεων, προανάρτηση, ανάρτηση, ενστάσεις, λειτουργία κτηματολογικών γραφείων και οριστικοποίηση πρώτων εγγραφών, νέες ψηφιακές υπηρεσίες, Δασικοί Χάρτες, ανοιχτά γεωχωρικά δεδομένα κ.λπ.).

Παρότι, έπειτα από 25 χρόνια, υπάρχει καθολική αποδοχή της αναγκαιότητας ύπαρξης και ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου, σε κοινωνικό, πολιτικό και επιστημονικό επίπεδο, εκ της φύσης του είναι έργο και θεσμός που απαιτεί διαρκή και πολύπλευρη ενημέρωση, εξωστρέφεια και πληροφόρηση με κάθε δυνατό και αποτελεσματικό τρόπο.

Πριν από πέντε χρόνια είχε προγραμματιστεί ένας διαγωνισμός επικοινωνίας του Κτηματολογίου, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, ο οποίος δεν ευοδώθηκε (καθώς κηρύχθηκε άγονος) και στη συνέχεια, τα επόμενα χρόνια, έγιναν αποσπασματικές ενέργειες εκ των έσω με πολύ χαμηλότερα ποσά.

Θεωρούμε απαραίτητη τη διαρκή παρουσία του Κτηματολογίου σε ΜΜΕ, ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με χρηστικές πληροφορίες για τις διαδικασίες, τις προθεσμίες και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες του σε περιφερειακό και πανελλήνιο επίπεδο καθώς και σε επίπεδο ομογένειας.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν θετικά το έργο και τον φορέα και είναι πρόθυμα να φιλοξενήσουν χρηστικές πληροφορίες, διευκρινίσεις, δηλώσεις της διοίκησης, συνεντεύξεις, στατιστικά και γενικά πληροφορίες για το έργο, ιδίως εφόσον υπάρχει και δίκαιη και ισότιμη κατανομή διαφήμισης.

Πηγή: https://www.paron.gr/2022/03/08/to-ktimatologio-prepei-na-epikoinoneitai-diarkos/

RELATED ARTICLES