Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΤο Μάρτιο του 2015 θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις στον Πρίνο για την...

Το Μάρτιο του 2015 θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις στον Πρίνο για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

oilΤο Μάρτιο του 2015 θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις στον Πρίνο για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στα 5000 βαρέλια ημερησίως, από 2000 που είναι σήμερα, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος ύψους 200 εκατ. δολαρίων που έχει ανακοινωθεί.

 

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής, Μαθιός Ρήγας, με δηλώσεις του στο Reuters. Ο κ. Ρήγας ανέφερε ακόμη ότι η πτώση της τιμής του πετρελαίου κατά 40% από τον περασμένο Ιούνιο θέτει την εκμετάλλευση σε κίνδυνο αν δεν γίνουν επενδύσεις καθώς με το σημερινό επίπεδο παραγωγής τα κέρδη μηδενίζονται όταν η διεθνής τιμή βρίσκεται στα 70 δολάρια το βαρέλι. «Αν η παραγωγή και η διεθνής τιμή παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα η εκμετάλλευση δεν είναι βιώσιμη. Συνεπώς χρειάζονται νέες γεωτρήσεις», ανέφερε ο κ. Ρήγας.

 

Ο κ.Ρήγας εξέφρασε επίσης την ελπίδα για νέες ανακαλύψεις στην περιοχή των Ιωαννίνων, όπου η Energean κέρδισε το διαγωνισμό για τις έρευνες ενώ εμφανίστηκε σκεπτικός για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό που αφορά τις έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου και της πολιτικής αβεβαιότητας.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

 

 

Πηγή: web.tee.gr

RELATED ARTICLES