Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΤο μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο του κόσμου ισχύος 290MW λειτουργεί – Agua Caliente

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο του κόσμου ισχύος 290MW λειτουργεί – Agua Caliente

fotovoltaika-agua-caliente-114477Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο του κόσμου ισχύος 290 Μεγαβάτ ολοκληρώθηκε στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

Πρόκειται για το ηλιακό πάρκο Agua Caliente, το οποίο αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας ανάμεσα στην NRG Solar και την MidAmerican Solar.

“Μονάδες μεγάλης κλίμακας όπως το ανεβάζουν τον πήχη των τεχνολογιών που αναπτύσσουμε και της καθαρής ενέργειας που παράγουμε” ανέφερε ο πρόεδρος της NRG Solar, Τομ Ντόιλ.

Το Agua Caliente, το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο του κόσμου, κατασκευάστηκε με παροχή εγγυήσεων 967 εκατ. δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση.

Τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση του πάρκου ανέλαβε η First Solar χρησιμοποιώντας φωτοβολταϊκά στοιχεία λεπτού υμενίου (thin-film).

Η μονάδα εκτείνεται σε μια επιφάνεια 10.000 στρεμμάτων ανάμεσα στη Γιούμα και το Φοίνιξ της Αριζόνα.

Η παραγόμενη ενέργεια μπορεί στη μέγιστη ισχύ να καλύψει τις ανάγκες 230.000 νοικοκυριών και θα πωλείται στην εταιρεία Pacific Gas & Electric Company με την οποία έχει συναφθεί συμφωνία διάρκειας 25 ετών.

Η καθαρή ενέργεια από το Agua Caliente θα συμβάλλει στην απομάκρυνση 324.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

—Στρατιωτικά φωτοβολταϊκά

Σε ένα ακόμα μεγάλο έργο ηλιακής ενέργειας στην Αριζόνα, ο αμερικανικός στρατός ετοιμάζεται να τοποθετήσει τη μεγαλύτερη συστοιχία φωτοβολταϊκών που διαθέτει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το εν λόγω φωτοβολταϊκό θα μπορεί θεωρητικά να καλύπτει το 25%  των αναγκών των εγκαταστάσεων του Fort Huachuca, φιλοξενούνται 19.000 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο βορειότερα, στην Καλιφόρνια, λειτουργεί το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο του κόσμου ισχύος 392 Μεγαβάτ που μπορεί να ηλεκτροδοτήσει 140.000 νοικοκυριά ετησίως απομακρύνοντας 400.000 μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Παρόλα αυτά, το πάρκο Ivanpah ξεσηκώνει αντιδράσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων που υποστηρίζουν ότι το εστιασμένο φως από τα ηλιακά κάτοπτρα εξολοθρεύει τα πουλιά που πετούν στην περιοχή.

Πηγή: www.econews.gr

RELATED ARTICLES