Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΤο ΤΕΕ/ΤΔΕ για το δίκτυο φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα

Το ΤΕΕ/ΤΔΕ για το δίκτυο φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα

φυσικο αεριοΤο ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, έχοντας αναλάβει από το ΥΠΕΚΑ πρωταγωνιστικό ρόλο για την ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, προχωρά ταχύτατα στη διοργάνωση όλων των αναγκαίων συνεργασιών, συνεννοήσεων και προγραμματισμών που απαιτούνται, προκειμένου να θέσει σε τροχιά υλοποίησης το έργο.

Αφετηρία νέων εξελίξεων αποτελεί η ανακοίνωση ανάθεσης της ευθύνης εκπόνησης προμελέτης βιωσιμότητας του έργου στο ΤΕΕ/ΤΔΕ, που έκανε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης την περασμένη εβδομάδα στην Πάτρα, στη διάρκεια της ημερίδας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με θέμα την «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο». Το ΤΕΕ/ΤΔΕ, θέτοντας την υλοποίηση του νέου ενεργειακού έργου στην πρώτη γραμμή των στόχων του, διοργάνωσε ευρεία σύσκεψη με τη ΔΕΠΑ. Παράλληλα διοργάνωσε συνάντηση με τη διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος και του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Στο μεταξύ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την αρχή της ανάληψης των σχετικών πρωτοβουλιών.

Στις συναντήσεις αποφασίστηκε η στενή συνεργασία των παραγωγικών φορέων της περιοχής, καθώς και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την ευόδωση του εγχειρήματος. Από την πλευρά της, η Περιφέρεια εκφράζει σαφή πολιτική βούληση υποστήριξης και ενίσχυσης, μέσω της ένταξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Δυτικής Ελλάδας, τμημάτων της εγκατάστασης υποδομών φυσικού αερίου, μιας και αποτελεί βασικό πυλώνα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής.

Το ΤΕΕ/ΤΔΕ αποδέχθηκε με ικανοποίηση την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, που ήρθε μετά από πολλά χρόνια παρεμβάσεων και πιέσεων του ΤΕΕ/ΤΔΕ και των φορέων της περιοχής.

 

Πηγή: portal.tee.gr

RELATED ARTICLES