Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΤο υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας

Το υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας

plakagefΤο υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει με την αρωγή των τοπικών φορέων και του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων, που θα έχει την ευθύνη συντονισμού σε τοπικό επίπεδο, να φέρει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή εις πέρας το έργο αναστήλωσης του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας.

Αυτό τονίστηκε στη σημερινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη με τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, τον αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Περικλή Βασιλάκη, τον προεδρεύοντα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Σωτήρη Κολιούση, τον πρόεδρο Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών Χρήστο Λαναρά και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αναλυτική ενημέρωση για το μέγεθος των ζημιών που έχει υποστεί το ιστορικό μνημείο του γεφυριού της Πλάκας και ο συντονισμός των έργων αποκατάστασης και αναστήλωσης του μνημείου.

Αύριο, Τετάρτη, κλιμάκιο ειδικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Υπουργείο Πολιτισμού θα επισκεφθεί την περιοχή για επιτόπια καταγραφή και αυτοψία.

«Το γεφύρι της Πλάκας είναι ένα εμβληματικό μνημείο μεγάλου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, χαρακτηριστικό δείγμα του ηπειρωτικού και νεοελληνικού πολιτισμού» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης. Επεσήμανε δε ότι «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε το μνημείο να αποκατασταθεί πλήρως στην προτέρα μορφή».

localit.gr

RELATED ARTICLES