Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΤρισδιάστατοι Εκτυπωτές φτιάχνουν τα σπίτια του μέλλοντος

Τρισδιάστατοι Εκτυπωτές φτιάχνουν τα σπίτια του μέλλοντος

Η ολλανδική εταιρία Aectual εξειδικεύεται στην αρχιτεκτονική και τις τρισδιάστατες εκτυπώσεις. Ο διευθύνων σύμβουλός της, Χανς Φερμέλεν πιστεύει ότι οι μεγάλοι τρισδιάστατοι εκτυπωτές που χρησιμοποιεί δημιουργούν πιο βιώσιμα κτίρια από τις παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής:

«Οι διαφορές ανάμεσα στον ψηφιακό και τον παραδοσιακό τρόπο χτισίματος είναι ότι πρώτον: χρησιμοποιούμε μόνο την ποσότητα υλικών που χρειαζόμαστε, γιατί τυπώνουμε στρώμα-στρώμα. Και όταν ολοκληρωθεί το αντικείμενο, έχουμε τελειώσει. Το δεύτερο είναι μειώνουμε τον χρόνο που χρειάζεται από τον σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή γιατί όλα είναι σε ψηφιακή μορφή και τρίτον, με την ψηφιοποίηση φέρνουμε τον σχεδιασμό πιο κοντά στον κόσμο.

Η τεχνολογία θα βελτιώσει πολύ τα πράγματα τις επόμενες δεκαετίες. Και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο για να αυξήσουμε την παραγωγή ψηφιακά. Και έτσι θα την κάνουμε διαθέσιμη για όλους σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, όλοι ζητούν απελπισμένα στεγαστικές λύσεις. Και εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να δώσουμε τέτοιες λύσεις, για να προσφέρουμε στον καθένα ένα κανονικό σπίτι, το σπίτι του».

 

gr.euronews.com

RELATED ARTICLES