Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΤτΕ: Οι εντολές πληρωμών για το ΕΣΠΑ εκτελούνται σύμφωνα με τη ροή...

ΤτΕ: Οι εντολές πληρωμών για το ΕΣΠΑ εκτελούνται σύμφωνα με τη ροή του Γενικού Λογιστηρίου

erga_Σήμερα, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, εκταμιεύθηκαν αρκετά μεγάλα ποσά που αφορούν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση

Οι εντολές πληρωμών εκτελούνται κανονικά, διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδας, με αφορμή ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών, που διαμαρτύρεται για καθυστερήσεις εκταμιεύσεων των ποσών του ΕΣΠΑ.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος διευκρινίζει ότι εκτελεί κανονικά όλες τις εντολές πληρωμών, αποκλειστικά σύμφωνα με τη ροή που καθορίζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Όπως προσθέτει η ΤτΕ, σήμερα Πέμπτη, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, εκταμιεύτηκαν μεγάλα ποσά.

Παράλληλα, η Τράπεζα αναφέρει ότι πρόκειται για μεγάλο όγκο συναλλαγών, που «εξυπηρετούνται σύμφωνα με τη σειρά των εισερχόμενων εντολών»
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας:

«Με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών, η Τράπεζα της Ελλάδος διευκρινίζει ότι εκτελεί κανονικά όλες τις εντολές πληρωμών, αποκλειστικά σύμφωνα με τη ροή που καθορίζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σήμερα, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, εκταμιεύθηκαν αρκετά μεγάλα ποσά που αφορούν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ). Πρέπει όμως να τονιστεί ότι ο όγκος των συναλλαγών είναι μεγάλος και ότι αυξήθηκε αρκετά τον τελευταίο καιρό. Οι υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διακανονίζουν όλες τις εντολές του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τη σειρά των εισερχόμενων εντολών».

 

Πηγή: protothema.gr

RELATED ARTICLES