Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΥΠΑΠΕΝ: Δίμηνη παράταση στο διαγωνισμό για τα 20 Οικόπεδα σε Ιόνιο και...

ΥΠΑΠΕΝ: Δίμηνη παράταση στο διαγωνισμό για τα 20 Οικόπεδα σε Ιόνιο και Ν. Κρήτης

oilΗ 14η Ιουλίου 2015 είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για το 2ο Διεθνή Γύρο Παραχώρησης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις 20 θαλάσσιες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα και Νότια Κρήτη, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Παρ’ ότι η αρχική προθεσμία υποβολής έληγε στις 14 Μαΐου, η δίμηνη χρονική παράταση κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες και οι ενημερωτικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου και της ΕΔΕΥ. Όπως τονίζει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΠΕΝ, στόχος είναι να καταστεί ακόμα πιο έντονο και πιο ευρύ το ενδιαφέρον χωρών και εταιρειών για την ενεργειακή αξιοποίηση των συγκεκριμένων θαλάσσιων περιοχών.

Στην κατεύθυνση αυτή θα αναληφθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης χωρών και εταιρειών σε ένα πολύ πιο διευρυμένο διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο της ανάπτυξης πολύπλευρων και πολυδιάστατων διεθνών ενεργειακών σχέσεων της χώρας μας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ, υπό το πρίσμα της νέας πολιτικής που εξήγγειλε η κυβέρνηση, διαμορφώνει και οριστικοποιεί το νέο θεσμικό πλαίσιο στους τομείς της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, το οποίο θα εφαρμοστεί στις διαγωνιστικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

 

energia.gr

RELATED ARTICLES