Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΥποχρεωτικός Ειδικός Επαγγελματικός Λογαριασμός για όλους τους επιτηδευματίες

Υποχρεωτικός Ειδικός Επαγγελματικός Λογαριασμός για όλους τους επιτηδευματίες

21blokaki1Ο ΕΝΦΙΑ και η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά είναι πολιτική αναγκαιότητα και όχι πολιτική επιλογή δήλωσε στο πλαίσιο των προγραμματικών του δηλώσεων στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Στη χθεσινοβραδινή ομιλία του ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι θα επανεξετα- στεί το καθεστώς του Φ.Π.Α. το 2016 με αποζημιώσεις στη φορολογία εισοδήματος για τους κατοίκους των νησιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες η ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε τη συγκρότηση επιτροπής που θα εξετάσει το θέμα της άμεσης επιτάχυνσης της επιστροφής ΦΠΑ σε όσους το διακιούνται, καθώς στη φετινή χρονιά οι καθυστερήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών εξήγγειλε επίσης τη δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Λογαριασμού στις τράπεζες για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, μέσω του οποίου θα διακινούνται χρεωπιστωτικά όλες οι υποχρεώσεις και απαιτήσεις, προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια και πλήρης δυνατότητα ελέγχου.

Ο λογαριασμός θα χρησιμοποιείται υποχρεωτικά και ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι γίνεται προσπάθεια να μειωθούν οι προμήθειες των τραπεζών για τη χρήση POS που θα συνδέονται με αυτούς τους λογαριασμούς. Επίσης ανακοίνωσε ότι οι τοπικές εφορίες (ΔΟΥ) θα σταματήσουν να συναλλάσσονται με το κοινό μέσα στο 2016 ενώ προανήγγειλε εκτεταμένους ελέγχους, με βάση το «γερμανικό μοντέλο», σε προμηθευτές του Δημοσίου, ΜΜΕ, τράπεζες και τεχνικές εταιρείες.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι δεσμεύθηκε να φέρει μέσα σε ένα μήνα νομοθετική ρύθμιση για την παράταση παραγραφής των υποθέσεων που λήγει στις 31-12-2015.

 

 

Πηγή: tee.gr

RELATED ARTICLES