Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΧρηματοδότηση 15 έργων και μελετών στην Κεντρική Μακεδονία για περιβαλλοντικές υποδομές

Χρηματοδότηση 15 έργων και μελετών στην Κεντρική Μακεδονία για περιβαλλοντικές υποδομές

Eντάχθηκαν στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, 15 νέα έργα και μελέτες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συνολική χρηματοδότηση 17 εκατ. ευρώ.

Τα έργα και οι μελέτες  αφορούν σε σημαντικές υποδομές στο περιβάλλον (π.χ. παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας), στην συντήρηση και αποκατάσταση του περιφερειακού οδικού δικτύου αλλά και σε σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα του πολιτισμού (π.χ. αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων εργοστασίου φωταερίου, σύνδεση αρχαιολογικού χώρου Βεργίνας με την παλαιά εθνική οδό Θεσ/νίκης -Έδεσσας).

Για την χρηματοδότηση των νέων έργων από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ ο κ. Χαρίτσης, δήλωσε: «Στην Κυβέρνηση και στο υπουργείο Οικονομίας έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφέρεια της χώρας. Πέρα από τα μεγάλα έργα, δίνουμε έμφαση και χρηματοδοτούμε έργα βασικών υποδομών μικρής και μεσαίας κλίμακας που ανταποκρίνονται στοχευμένα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Με σωστό σχεδιασμό και δράσεις προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις αλλά και τις δυνατότητες κάθε περιοχής, εργαζόμαστε μεθοδικά για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη στήριξη των τοπικών οικονομιών.

Η υλοποίηση των νέων αυτών παρεμβάσεων είναι αποτέλεσμα της συνεχούς διαβούλευσης και τις στενής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει το προηγούμενο διάστημα με τις τοπικές κοινωνίες, τους παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Στηρίζουμε έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες με όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε, μαζί, να γυρίσουμε σελίδα αφήνοντας πίσω την κρίση από την οποία τόσο δοκιμάστηκε η χώρα».

localit.gr

RELATED ARTICLES