Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΧρηματοδότηση €7,1 Εκατ. σε Εργα Εξοικονόμησης Ενέργειας στην Περιφερειακή Ενότητα Εβρου

Χρηματοδότηση €7,1 Εκατ. σε Εργα Εξοικονόμησης Ενέργειας στην Περιφερειακή Ενότητα Εβρου

Με το ποσό των 9,6 εκατομμυρίων ευρώ, από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα χρηματοδοτηθούν έργα, ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, υπηρεσιών υγείας και Τοπικών Χωρικών Σχεδίων, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Ειδικότερα, με το ποσό των 5.648.420 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο του δήμου Ορεστιάδας, καθώς και στο κλειστό κολυμβητήριο και το παλαιό κλειστό γυμναστήριο της πόλης, ενώ περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ θα διατεθεί για την εξοικονόμηση ενέργειας του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Ως προς τα έργα των υπηρεσιών υγείας αυτά αφορούν στην ίδρυση και λειτουργία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Κέντρου Ημέρας για την υποστήριξη ασθενών με άνοια (ύψους 589.224 ευρώ) αλλά και την παροχή υπηρεσιών υγείας από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου, δηλαδή κατ’ οίκον νοσηλεία για ασθενείς με σοβαρές ψυχικές διαταραχές και παροχή ψυχιατρικών υπηρεσιών σε παιδιά και εφήβους αντίστοιχα (ύψους 504.000 ευρώ).

Τέλος, τα έργα των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων, περιλαμβάνουν τη διάρθρωση των χρήσεων γης εντός και εκτός των οικισμών των δήμων, τις οικιστικές περιοχές και τις επεκτάσεις τους, τις περιοχές προστασίας, παραγωγικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων κ.α. και θα χρηματοδοτηθούν με 684.594 ευρώ στον δήμο Διδυμοτείχου και 621.644 ευρώ στον δήμο Σουφλίου.

                                                                                                                  energia.gr

RELATED ARTICLES