Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΌταν τα οικιακά φωτοβολταϊκά ξεπέρασαν τα επαγγελματικά

Όταν τα οικιακά φωτοβολταϊκά ξεπέρασαν τα επαγγελματικά

pvΗ ηλιακή ενέργεια είναι “καυτή”, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μπορεί καμία από τις δύο διαστάσεις να μην ισχύει στην Ελλάδα (αφού από τη μια η καλοκαιρινή συννεφιά έκρυψε τον ήλιο και από την άλλη ο κλάδος των φωτοβολταϊκών δεν περνά και την καλύτερη περίοδό του), αλλά στις ΗΠΑ προστέθηκαν 1.330 Μεγαβάτ φωτοβολταϊκής ισχύος κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Πρόκειται για αύξηση 79%  σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Συγκριτικά με άλλες πηγές ενέργειας, η νέα ηλιακή ισχύς αντιστοιχεί στο 74% της νέας ηλεκτροπαραγωγικής ισχύος στις ΗΠΑ κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, την ώρα που αιολική ενέργεια και φυσικό αέριο ακολουθούν με 20% και 4% αντίστοιχα.

Το δεύτερο σημαντικό εύρημα από την ανάλυση της νέας ηλεκτροπαραγωγικής ισχύος στις ΗΠΑ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 αφορά στη δυναμική των οικιακών φωτοβολταϊκών.

Παρότι στην πρώτη θέση βρέθηκαν τα πολύ μεγάλα φωτοβολταϊκά συστήματα –χάρη σε συστήματα όπως το πάρκο Agua Caliente στην Καλιφόρνια συνολικής ισχύος 290 Μεγαβάτ– τα οικιακά φωτοβολταϊκά ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα επαγγελματικά με 232 Μεγαβάτ έναντι 225 Μεγαβάτ.

Ειδικότερα, τα οικιακά φωτοβολταϊκά αύξησαν τη νέα ισχύ τους κατά 38% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με πέρυσι τη στιγμή που τα επαγγελματικά μειώθηκαν κατά 12%.

Η συνολική εγκατεστημένη ηλιακή ισχύς στις ΗΠΑ έχει διαμορφωθεί στα 13.395 Μεγαβάτ από 482.000 φωτοβολταϊκά συστήματα.

Πηγή: www.econews.gr

RELATED ARTICLES