16ο Παγκόσμιο Συνέδριο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CEST2019).

411

  

Το 16ο διεθνές συνέδριο για την Επιστήμη και την Τεχνολογία του Περιβάλλοντος (CEST2019) θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ρόδου, από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2019. Η επιστημονική εκδήλωση διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ελλάδα) μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο του Salerno (Ιταλία) και το Imperial College London (Ηνωμένο Βασίλειο). Κύριος διοργανωτής είναι το πολυεπιστημονικό Global NEST (Δίκτυο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας).

Το συνέδριο αποτελεί –όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- μια «κορυφαία περιβαλλοντική διάσκεψη όπου κορυφαίοι εμπειρογνώμονες, επιστήμονες, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της δημόσιας διοίκησης και κοινωνικές πρωτοβουλίες παρουσιάζουν σύγχρονες έρευνες σχετικά με τα τρέχοντα και αναδυόμενα περιβαλλοντικά ζητήματα. Ως εκ τούτου, η CEST αποτελεί πλατφόρμα όπου συγκλίνουν οι ακαδημαϊκοί κύκλοι και οι επιχειρήσεις. Όπου η ακαδημαϊκή έρευνα, οι καινοτόμες ιδέες και οι λύσεις χρησιμεύουν ως βάση για ένα καθαρότερο, πιο υγιεινό και βιώσιμο περιβάλλον».

Το CEST2019 τελεί υπό την αιγίδα του Προγράμματος Αξιολόγησης Υδάτων της UNESCO, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νερού (EWA) και του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος AC Laskaridis.

Η επίσημη γλώσσα του CEST2019 είναι η αγγλική και δεν παρέχεται ταυτόχρονη διερμηνεία.

Πληροφορίες: http://cest2019.gnest.org/