170 εθελοντές Μηχανικοί του ΤΕΕ-ΚΔΘ στη «μάχη» για ελέγχους-αυτοψίες

202

  

Εκατόν εβδομήντα εθελοντές μηχανικούς από Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα έχει ρίξει στη «μάχη» για τους προκαταρκτικούς ελέγχους και τις ταχείες αυτοψίες σε δημόσια κτίρια, σχολεία, υποδομές, αλλά και κατοικίες το ΤΕΕ-Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος, κ.Νίκος Παπαγεωργίου και ο γενικός γραμματέας, κ.Αχιλλέας Κέλλας της Δ.Ε. του φορέα επισκέφθηκαν, σήμερα, Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, τους οικισμούς Μαγούλας, Αμουρίου, Βλαχογιαννίου και εκ νέου του Δαμασίου, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, κ.Κώστα Καραμανλή στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές του νομού Λάρισας.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του κ.Καραμανλή για τη συμβολή και συνδρομή των εθελοντών μηχανικών του ΤΕΕ-ΚΔΘ στη συγκρότηση των κλιμακίων, σε συνεργασία με τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών, τα οποία από την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιούν ελέγχους σε δημόσια κτίρια και κατοικίες -«θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους μηχανικούς της Γ.Γ. ΑΕΦΚ, αλλά και τους εθελοντές μηχανικούς του ΤΕΕ, έχουν ήδη γίνει 2.500 καταγραφές και αυτοψίες στα κτίρια», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών από το Δαμάσι, όπου και βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

larissanet.gr