Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέα27 προσφορές για ένα έργο 6.500 ευρώ

27 προσφορές για ένα έργο 6.500 ευρώ

eng

Ουδέν κακόν αμιγές καλού υποστήριζαν οι Στωικοί Φιλόσοφοι. Ας αρχίσουμε από τα άσχημα. Είναι γνωστό πλέον τοις πάσι ότι αγώνα να «κρατηθούν» στην αγορά εργασίας κάνουν οι μηχανικοί, καθώς η ανεργία έχει πλήξει και τον κλάδο τους, με αποτέλεσμα οι νέοι πτυχιούχοι να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο εξωτερικό.

Η κρίση έχει πλήξει πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες, ηλεκτρολόγους μηχανικούς, χημικούς κ.ά., με αποτέλεσμα αρκετοί να δυσκολεύονται να πληρώσουν τις εισφορές στο Ταμείο τους (ΤΣΜΕΔΕ).

Η ανεργία των μηχανικών κυμαίνεται σε υψηλά ποσοστά, αν συγκριθούν με το παρελθόν, οπότε η ανεργία τους ήταν μηδενική. Όσο για τους νέους μηχανικούς, «κυνηγούν» μετά μανίας να κάνουν ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, έχοντας την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να μείνουν και να εργαστούν σε κάποια ξένη χώρα με καλύτερες συνθήκες και μισθούς.

Μελανό παράδειγμα της όλη κατάστασης είναι όσα έγιναν προχθές στο διαγωνισμό για λήψη από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού μόλις 6.500 ευρώ με ΦΠΑ. Σε αυτόν συμμετείχαν ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 27 ενεργειακοί επιθεωρητές!

Ο ανάδοχος πήρε το έργο με έκπτωση περίπου 85%, αφού η προσφορά του ήταν 650 ευρώ συν ΦΠΑ. Οι συμμετέχοντες για ένα έργο χαμηλής αξίας δεν ήταν μόνο από την περιοχή της Καλαμάτας, αλλά και άλλα μέρη της χώρας!

Εδώ, θα αναρωτηθεί κανείς ποιο είναι το καλό. Επιτέλους, ο Δήμος Καλαμάτας αποφάσισε ακόμα και για τόσο μικρά ποσά να μην προχωρά σε απευθείας αναθέσεις, αλλά σε πρόσκληση ενδιαφέροντος, και να κερδίσει έτσι 4.500 ευρώ.

Πηγή:tharrosnews.gr/Του Αντώνη Πετρόγιαννη

RELATED ARTICLES