Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα2ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - Θερινό Σχολείο « People and Buildings »

2ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – Θερινό Σχολείο « People and Buildings »

adeies_domisisΤο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το Πρόγραμμα της πενταετούς Συνεργασίας της Επιστημονικής Συμφωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το Chiba University της Ιαπωνίας, και διοργανώνει το 2ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – Θερινό Σχολείο 2015 στην Ιαπωνία.

Φιλοσοφία: Η προσέγγιση της από κοινού διοργάνωσης της θεματικής του Προγράμματος, όπως και η εκπαιδευτική πρακτική των διαλέξεων και εργασιών πεδίου, σε συνδυασμό με την επίλυση θεωρητικών προβλημάτων, στο πλαίσιο εργαστηρίων, από μικτές ομάδες εργασίας ελλήνων και ιαπώνων φοιτητών με πολυεπιστημονικό υπόβαθρο, αποτελεί την εκπαιδευτική και πολιτιστική πρόκληση της δράσης.

Περίοδος: Το πρόγραμμα με θέμα «People and Buildings», διάρκειας 2 εβδομάδων, υλοποιείται φέτος στο Chiba University της Ιαπωνίας με την επιστημονική υποστήριξη καθηγητών των δύο πανεπιστημίων κατά την περίοδο 8-21 Αυγούστου 2015 και θα το παρακολουθήσουν συνολικά 30 φοιτητές και από τα δύο πανεπιστήμια.

Τόπος διεξαγωγής: Το Κέντρο Διεθνούς Έρευνας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Chiba της Ιαπωνίας

Διαλέξεις: θα γίνουν εθελοντικά από Ιάπωνες και Έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου

Διαμονή – Κόστος: Η διαμονή στην εστία του πανεπιστημίου θα γίνει με τη φροντίδα του ιδρύματος υποδοχής με κόστος 20 ευρώ/ημέρα. Σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το ποσό 20 ευρώ/άτομο περίπου για την ημερήσια διατροφή. Στα ανωτέρω δεν συμπεριλαμβάνονται, βέβαια, τα ατομικά έξοδα (μετακινήσεις, είσοδοι σε μουσεία κά).

Κριτήρια επιλογής: Επίδοση, κίνητρα συμμετοχής, γνώση της αγγλική γλώσσα (θα συνεκτιμηθεί η γνώση της ιαπωνικής γλώσσας)

Υποτροφίες: Υπάρχει η δυνατότητα παροχής 10 υποτροφιών σε συμμετέχοντες φοιτητές ύψους 80.000 γιεν (580 ευρώ)/άτομο.

Προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος: Καλούνται οι φοιτητές που φοιτούν από το 2ο έτος σπουδών και εξής, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα, μέχρι την Παρασκευή 20 Μαρτίου με αίτηση στο email[email protected]. Η αίτηση θα περιλαμβάνει, Ονοματεπώνυμο, Φύλο, Ημερομηνία γέννησης (ημ/μην/ετ.), Έτος φοίτησης.

Λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα βρίσκονται εδώ.

 

epixeiro.gr

RELATED ARTICLES