Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΝέα81 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αγρίνιο

81 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αγρίνιο

Το Αγρίνιο μπαίνει άμεσα και δυναμικά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με την απόφαση για την κυκλοφορία δεκάδων ηλεκτρικών ποδηλάτων το επόμενο διάστημα στους δρόμους της πόλης,

Στόχος του δήμου είναι να υιοθετήσουν οι δημότες, με τη βοήθεια των ηλεκτρικών ποδηλάτων, μια διαφορετική κουλτούρα στον τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη, ο οποίος μπορεί να συμβάλλει σταδιακά στη μείωση των ρύπων.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του δημάρχου της πόλης, Γιώργου Παπαναστασίου, «ο στόχος τον οποίο έχουμε θέσει ως δήμος, είναι να εξοικειώσουμε ακόμη περισσότερο τους συμπολίτες μας με την ηλεκτροκίνηση, δημιουργώντας σταδιακά μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον.»

Συγκεκριμένα, ο δήμος θα τοποθετήσει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου 81 ηλεκτρικά ποδήλατα σε εννέα ειδικούς χώρους μέσα στην πόλη, ώστε να καλύπτουν ένα μεγάλο τμήμα της, όπως ο δημοτικός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, οι πλατείες Δημάδη και Άρη Βελουχιώτη, τα δικαστήρια, ο περιβάλλον χώρος του πανεπιστημίου, πεζόδρομοι κ.α., προκειμένου να μπορούν να τα χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Σε σχέση με τη λειτουργία των εννέα σταθμών, προβλέπεται η τοποθέτηση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν και στη συνέχεια να το επιστρέφουν σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης.

Την ίδια στιγμή προβλέπεται η χρήση ποδηλάτων που θα μπορούν να εξυπηρετούν πολίτες με κινητικές δυσκολίες, ώστε να παρέχεται ίση πρόσβαση σε όλους. Τα ποδήλατα αυτά θα τοποθετηθούν σε ειδικές κατασκευές σε δύο από τους σταθμούς.

Επίσης, προβλέπεται η εγκατάσταση ηλεκτρονικών βάσεων ασφάλισης, η εγκατάσταση σταθμών φόρτισης με στέγαστρα που έχουν αυτόνομες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, καθώς και συστήματα Wi-Fi spot, για την εξυπηρέτηση των δημοτών, όπως και συστήματα για την ενημέρωση των πολιτών.

«Σύντομα, σε εννέα σημεία της πόλης μας, οι Αγρινιώτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ποδήλατο για να απολαμβάνουν, είτε τη βόλτα τους είτε να το χρησιμοποιούν για τις υποχρεώσεις τους, χωρίς να αναγκάζονται να πάρουν το αυτοκίνητό τους», δήλωσε ο Γιώργος Παπαναστασίου, με αφορμή τη λειτουργία των ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Ο δήμαρχος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι, «οι συμπολίτες μου, θα υιοθετήσουν το νέο, σύγχρονο και οικολογικό τρόπο μετακίνησης» και πρόσθεσε: «Πρόθεση μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε, να ενημερώσουμε και, κυρίως, να προτρέψουμε τους πολίτες να αποκτήσουν μια, πιο φιλική, στάση προς το περιβάλλον. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας πιο πράσινη και ανθρώπινη».

Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση των ηλεκτρικών ποδηλάτων εντάσσεται στο 4ο έργο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και ο προϋπολογισμός φθάνει τα 500.000 ευρώ.

dealnews.gr

RELATED ARTICLES