Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΗ 8η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων του Ε.Ι.Α. στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του...

Η 8η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων του Ε.Ι.Α. στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ

arch authΣτον εκθεσιακό χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής (Ε.Ι.Α.) μεταφέρει την έκθεση των έργων που επιλέχθηκαν στην 8η Μπιενάλε Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, η οποία φιλοξενήθηκε αρχικά στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα, από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Νοεμβρίου 2015.

Πρόκειται για 59 μελέτες και υλοποιημένα έργα που διακρίθηκαν μεταξύ των 214 σχετικών προτάσεων που υποβλήθηκαν. Την επιτροπή επιλογής αποτελούσαν οι αρχιτέκτονες Ανδρέας Γιακουμακάτος, Δημήτρης Ησαΐας, Μιχάλης Μανιδάκης, Κώστας Μωραΐτης και Διονύσης Σοτοβίκης. Η επιμέλεια και ο σχεδιασμός της έκθεσης έχει γίνει από την αρχιτέκτονα Νάντια Κούλα. Ο σχεδιασμός της έκθεσης στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ έγινε από τους Καθηγητές Νίκο Καλογήρου, Αλκμήνη Πάκα, Κώστα Σακαντάμη και τον αρχιτέκτονα Αρσένη Ζαχαριάδη, σε συνεργασία με το ΕΙΑ.

Πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00, θα γίνει συζήτηση-στρογγυλό τραπέζι, στην αίθουσα 301 (Γ΄ όροφος Πτέρυγας Αρχιτεκτόνων), με θέμα: «Νέα αρχιτεκτονική σε περίοδο κρίσης: από την παιδεία στην εφαρμογή» στο οποίο συμμετέχουν οι νεότεροι διδάσκοντες του τμήματος: Μαρία Δούση, Κώστας Ιωαννίδης, Δημήτρης Κονταξάκης, Σπύρος Παπαδημητρίου, Κώστας Σακαντάμης, Αναστάσιος Τέλλιος και Χάρις Χριστοδούλου.

Την έκθεση θα παρουσιάσουν, ο Καθηγητής Αναστάσιος Μ. Κωτσιόπουλος, εκ μέρους του Δ.Σ. του Ε.Ι.Α. και η αρχιτέκτων Νάντια Κούλα, επιμελήτρια της έκθεσης. Τα εγκαίνια θα γίνουν αμέσως μετά την εκδήλωση στις 20.00, στον εκθεσιακό χώρο της Πολυτεχνικής (διάδρομος 1ου ορόφου μεταξύ των πτερύγων).

Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά, από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 29 Ιανουαρίου, από Δευτέρα ως Παρασκευή, ώρες 12.00-18.00. Θα παραμείνει κλειστή στις διακοπές των Χριστουγέννων, 21 Δεκεμβρίου-11 Ιανουαρίου. Επισυνάπτεται το κείμενο της ομιλίας του Προέδρου του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Καθηγητή Νίκου Καλογήρου που θα πραγματοποιηθεί στα Εγκαίνια της Έκθεσης.

 

Πηγή:auth.gr

 

RELATED ARTICLES