Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΗμερίδα με θέμα: "Eπεμβάσεις-Ενισχύσεις κτηρίων" από το TEE Aιτωλοακαρνανίας

Ημερίδα με θέμα: “Eπεμβάσεις-Ενισχύσεις κτηρίων” από το TEE Aιτωλοακαρνανίας

teeait

Το ΤΕΕ/ Περιφερειακό Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας σας προσκαλεί στην εσπερίδα που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 με θέμα «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΤΙΡΩΝ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τμήματος Π. Σούλου 11,Αγρίνιο (1ος όροφος).

Ομιλητής θα είναι κος Κωνσταντίνος Σπυράκος, Δρ Πολιτικός Μηχανικός, Καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών και Δ/ντης του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

 

17:30 – 17:45                        Έναρξη – Χαιρετισμός

17:45 – 19:15                        Ενότητα Ι.

Παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά παραδείγματα με τις αναλύσεις και τις επεμβάσεις που εφαρμόστηκαν σε σεισμόπληκτα σύγχρονα κτήρια με ιδιαίτερα εκτεταμένες βλάβες.

Επίσης μέσω παραδειγμάτων παρουσιάζεται η διαδικασία ενόργανων ελέγχων, αναλυτικών υπολογισμών, επισκευών και ενισχύσεων σύμφωνα με τον (ΚΑΝ.ΕΠΕ.) σε κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα με περιορισμένες βλάβες.

 

 

19:15 – 19:30                        Διάλλειμα

19:30 – 21:00                        Ενότητα ΙΙ

Αναπτύσσεται η διαδικασία ενόργανων ελέγχων, αναλύσεων και επεμβάσεων σε κατασκευές από φέρουσα τοιχοποιία. Παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά παραδείγματα για μη διατηρητέα καθώς και ιστορικά κτήρια.

 

 

21:00 – 21:30                        Ερωτήσεις – Συζήτηση

 

Πηγή:teeait.gr

RELATED ARTICLES