Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαAντιπλημμυρικά έργα 380.000 ευρώ για τη Λιβαδειά στο ΠΕΠ Στερεάς

Aντιπλημμυρικά έργα 380.000 ευρώ για τη Λιβαδειά στο ΠΕΠ Στερεάς

Προγραμματική σύμβαση για τη διεξαγωγή αντιπλημμυρικού έργου συνολικού προϋπολογισμού 380.000 ευρώ υπεγράφη μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά, της Δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου και του προέδρου της ΔΕΥΑΛ Δημήτρη Τόλια.

Το συγκεκριμένο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στα όρια της Λιβαδειάς στη διασταύρωση της οδού Ρούμελης με το δρόμο προς το Βιολογικό Καθαρισμό αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής καθώς παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα κυρίως σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων.

Το έργο αναμένεται να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την ευθύνη εκτέλεσης του θα έχει η ΔΕΥΑΛ.

Την πλήρη στήριξη της Περιφέρειας στην υλοποίηση του έργου τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι μια συνεργασία που πραγματοποιείται με την ΔΕΥΑΛ και κατ’ επέκταση με τον Δήμο Λεβαδέων. Αφορά μία πρόταση που κατατέθηκε για έγκριση στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδος. Υποστηρίζουμε το έργο και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να εγκριθεί δεδομένου ότι θα αποτελέσει μια ουσιαστική παρέμβαση στο θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας».

Σύμφωνα με τη Δήμαρχο, πρόκειται για ένα ώριμο έργο, προϋπολογισμού 380.000 ευρώ που μαζί το αποχετευτικό έργο στο Συνοικισμό θα θωρακίσει την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης.

«Η ΔΕΥΑΛ είχε προτείνει δύο ώριμα αντιπλημμυρικά έργα για την περιοχή της Λιβαδειάς. Για το ένα υπάρχει μία πρώτη έγκριση της τάξης των 280.000 και αφορά στην περιοχή του συνοικισμού. Για το δεύτερο έργο επειδή είναι στα όρια του σχεδίου πόλεως αλλά και εκτός σχεδίου έπρεπε να γίνει η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια», είπε η γ. Πούλου και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα αίτημα εικοσαετίας για ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό διότι αφορά στην αποχέτευση των όμβριων στη συμβολή της οδού Ρούμελης και του δρόμου που πηγαίνει προς τον βιολογικό καθαρισμό».

Τέλος από την πλευρά του και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των νέων αποχετευτικών και αντιπλημμυρικών έργων.

«Το έργο θα αποσυμφορήσει και θα λύσει ένα πρόβλημα που υπάρχει στην συγκεκριμένη περιοχή. Τα δύο έργα το πρώτο της οδού Αθηνών και αυτό είναι αλληλένδετα και αποτελεί το ένα συνέχεια του άλλου. Εκτιμώ ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν και το έργο θα υλοποιηθεί άμεσα», σημείωσε ο κ. Τόλιας.

viotianet.gr

RELATED ARTICLES