Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑλλάζει η φορολογία μισθωτών με μπλοκάκι

Αλλάζει η φορολογία μισθωτών με μπλοκάκι

21blokaki1Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχουν ρίξει στο τραπέζι των συζητήσεων μία σειρά αλλαγών στη φορολόγηση όσων αμείβονται με μπλοκάκι.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο που κυκλοφορεί, από το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζουν αύξηση του φόρου στα μπλοκάκια που πλέον θα φτάνει και το 26%.

Σήμερα οι μισθωτοί που έχουν και εισοδήματα με μπλοκάκι φορολογούνται με 22% για εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες ως 25.000 ευρώ το χρόνο, με 32% για τα επόμενα 17.000 και με συντελεστή 42% για τα ποσά από κει και πάνω. Τα εισοδήματα από το μπλοκάκι φορολογούνται με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ.

Η παρέμβαση του υπουργείου, εφόσον υλοποιηθεί, θα έχει να κάνει με τον υπολογισμό όλων των εισοδημάτων των κατόχων μπλοκ ως μισθωτών. Με δυο λόγια όσοι μισθωτοί έχουν και εισοδήματα από μπλοκάκι, θα φορολογούνται με τους συντελεστές για μισθωτές υπηρεσίες.

Άρα, ενώ με τα ισχύοντα τώρα όταν ένας μισθωτός έχει έσοδα 20.000 από μισθωτές υπηρεσίες και 7.000 ευρώ με μπλοκάκι, τα εισοδήματα αυτά φορολογούνται με 22% τα 20.000 ευρώ και με 26% τα 7.000 ευρώ, εάν υλοποιηθεί το σενάριο, όλο το εισόδημα θα μπει στην κλίμακα του φόρου μισθωτών υπηρεσιών και θα φορολογείται με βάση τα ισχύοντα για μισθωτούς ποσοστά.

 

Πηγή: ered.gr

RELATED ARTICLES