Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑμεσες παρεμβάσεις του Δ. Τρικκαίων στις πληγείσες περιοχές – Ουσιαστική συνεργασία με...

Αμεσες παρεμβάσεις του Δ. Τρικκαίων στις πληγείσες περιοχές – Ουσιαστική συνεργασία με το ΤΕΕ

Και στην περιοχή «γέφυρας Πάσχου» θα υλοποιήσει άμεσα παρεμβάσεις ο Δήμος Τρικκαίων μετά την πρόσφατη θεομηνία, για τη βελτίωση της κατάστασης. Το τόνισε ο Δήμαρχος Νίκος Σακκάς σε κατοίκους της περιοχής, που τον επισκέφθηκαν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 στο Δημαρχείο. Η συζήτηση έγινε σε ήρεμο κλίμα, με τον κ. Σακκά να απαντά στις ερωτήσεις των πληγέντων, για θέματα όπως η προϋπάρχουσα κατάσταση στην περιοχή, το πρωτοφανές φαινόμενο, οι παρεμβάσεις του Δήμου την ημέρα της θεομηνίας, οι αποκαταστάσεις – αποζημιώσεις.

Η διαλογική συζήτηση αφορούσε σε πτυχές του τρόπου παρέμβασης του Δήμου Τρικκαίων με έργα που είναι άμεσης προτεραιότητας και τα οποία, όπως και στην περιοχή της Μπάρας, ξεκινούν άμεσα. Εξάλλου, όπως τόνισε ο κ. Σακκάς, αυτές οι παρεμβάσεις θα επεκταθούν στο σύνολο των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο μέσα στα Τρίκαλα, με βάση σχεδιασμό και αποτύπωση της κατάστασης, όπως σε Μπάρα, γέφυρα Πάσχου, Φλαμούλι κ.α..

Με το ΤΕΕ

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που ήδη πήρε ο Δήμος Τρικκαίων για τη βελτίωση της κατάστασης, ειδικά σε πληγείσες περιοχές, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας ανάμεσα στον αντιδήμαρχο Γ. Καταβούτα, τον πρόεδρο της ΝΕ Τρικάλων του ΤΕΕ κ. Απ. Μπαταβάνη και τη γραμματέα κ. Ε. Χατζούλη.
Η συνεργασία με τους πλέον αρμόδιους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου 2023 στα γραφεία του ΤΕΕ
Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν
α) στη διαχείριση του πρόσφατου πλημμυρικού φαινομένου και των συνεπειών του στην περιοχή των Τρικάλων,
β) στις διαδικασίες πρόληψης για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Εγινε αναλυτική συζήτηση για:
– τη διαδικασία καταγραφής ζημιών από κλιμάκια μηχανικών της ΔΑΕΦΚ, των υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων καθώς και εθελοντών μηχανικών του ΤΕΕ. Επισημάνθηκαν δυσλειτουργίες της διαδικασίας, με στόχο την άμεση επίλυσή τους.
– τη δυνατότητα σύστασης ομάδας μελετητών από το ΤΕΕ με εξειδίκευση σε υδραυλικά και αντιπλημμυρικά έργα. Η ομάδα θα συνδράμει στην κατάρτιση μιας ολοκληρωμένης μελέτης αντιπλημμυρικής θωράκισης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τρικκαίων.

RELATED ARTICLES