Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑρχιτεκτονική«Αρχιτεκτονική: Αποτύπωμα πολιτισμού» στο ΟΥΗΛ

«Αρχιτεκτονική: Αποτύπωμα πολιτισμού» στο ΟΥΗΛ

archit

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας διοργανώνει διάλεξη στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Πανόραμα Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής». Ομιλητής αυτή τη φορά θα είναι ο αρχιτέκτονας Θεοφάνης Μπομπότης.

Η διάλεξη έχει τίτλο «Αρχιτεκτονική: Αποτύπωμα πολιτισμού» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ (Ανθίμου Γαζή & Κουμουνδούρου).

Η προσέλευση έχει προγραμματιστεί για τις 7:30 το απόγευμα και η είσοδος είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Ο αρχιτέκτονας Θεοφάνης Μπομπότης, έχει σχεδιάσει:

Τις επεκτάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος και σήμερα σχεδιάζει την εσωτερική αναδιοργάνωση του Αεροδρομίου.

Τα Αρχαιολογικά Μουσεία Πατρών και Χανίων. Το ειδικό κτίριο υποστήριξης Μουσείων της Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία).

Τα κτίρια του εμπορευματικού πάρκου στο Θριάσιο Πεδίο (Αθήνα). Κτήρια Τραπεζών, βιομηχανικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικά και συνεδριακά κέντρα, οικισμούς, κτήρια γραφείων κ.α.

Η Αρχιτεκτονική του, χαρακτηρίζεται από σύγχρονη λειτουργία – τεχνολογία και αισθητική. Βραβεύτηκε και διακρίθηκε σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς. Συμπεριλαμβάνεται, στην Αυστραλέζικη έκδοση «1000 σημαντικότεροι Αρχιτέκτονες στον κόσμο», στην Αγγλική έκδοση «300 καλύτεροι Αρχιτέκτονες του κόσμου», στην Ιαπωνική έκδοση «500 Αρχιτέκτονες του κόσμου» κλπ.

Του έχει απονεμηθεί το βραβείο «Αθηνά» για την προσφορά του στον πολιτισμό για τα Μουσεία που σχεδίασε.

Έχει πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

 

Πηγή:larissanet.gr

RELATED ARTICLES