Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΑργεί το «Εξοικονομώ ΙΙ» λόγω μη αναθεώρησης του Κ.Εν.Α.Κ.

Αργεί το «Εξοικονομώ ΙΙ» λόγω μη αναθεώρησης του Κ.Εν.Α.Κ.

εξοικονομηση

Δεν πρόκειται να γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ ΙΙ» εάν δεν αναθεωρηθεί πρώτα ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.Εν.Α.Κ.) από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αυτό επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, με αφορμή την εξαγγελία  του προγράμματος, που έκανε πριν λίγες ημέρες από τον Αλμυρό ο αρμόδιος υπουργός Παν. Σκουρλέτης.

Σημειώνεται ότι με τον K.Eν.A.K θεσμοθετείται ο ολοκληρωμένος ενεργειακός σχεδιασμός στον κτιριακό τομέα με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσής των κτιρίων, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος. Ισχύει εδώ και τέσσερα χρόνια αλλά απαιτείται η αναθεώρησή του για να μπορέσει η χώρα μας να απορροφήσει τα κοινοτικά κονδύλια για το “Εξοικονομώ ΙΙ».

«Το κεντρικό ΤΕΕ ήδη πρότεινε να συνεργαστούν στελέχη του με το υπουργείο στο πλαίσιο αναθεώρησης του Κανονισμού, όμως για την ώρα δεν έχουμε κάποια απάντηση» ανέφερε η κ. Καπούλα. Επιπλέον χαρακτήρισε «χρυσή ευκαιρία» για τους δήμους, το «Εξοικονομώ ΙΙ» ,για να προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων και να κάνουν επισκευές που διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να γίνουν καθώς δεν υπάρχουν ανάλογα κονδύλια.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα στη δεύτερη αυτή φάση του αφορά εκτός από τα ιδιωτικά και δημόσια και δημοτικά κτίρια.

 

Πηγή: ert.gr

RELATED ARTICLES