Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαAttica Bank: Μπαίνει το ΤΣΜΕΔΕ στην αύξηση κεφαλαίου

Attica Bank: Μπαίνει το ΤΣΜΕΔΕ στην αύξηση κεφαλαίου

attica_bank_948884272Ολοκληρώθηκε αργά σήμερα το απόγευμα η συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ η οποία, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αποφάσισε την συμμετοχή του Ταμείου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, επενδύοντας από 376 έως 434 εκατ. ευρώ, βάσει των σεναρίων των stress tests που διενέργησε η Τράπεζα της Ελλάδος. Η απόφαση του ΤΣΜΕΔΕ αποτελεί ορόσημο καθώς πιστοποιείται η δυναμική της τράπεζας η οποία θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία της σε κάθε περίπτωση.

Παράλληλα συνεχίζεται η διαδικασία για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή από τη διοίκηση της τράπεζας με βάσει τα κριτήρια της συνάφειας και της ποιότητας των υποψηφίων. Αυτό που αναζητά η Attica Bank σε αυτή τη φάση είναι κεφάλαια και τεχνογνωσία ώστε να υλοποιηθεί με ταχύτητα και αξιοπιστία το πλάνο αναδιάρθρωσης της τράπεζας που θα της δώσει τη δυνατότητα να παίξει το ρόλο της περιφερειακής αναπτυξιακής τράπεζας στην επόμενη μέρα του τραπεζικού συστήματος.

Σε επίπεδο αναδιάρθρωσης της δομής της τράπεζας αυτό που έχει ήδη αποφασιστεί και βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης, έχοντας λάβει και την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι η αναδιάρθρωση του business model ώστε να δοθεί ώθηση στην εσωτερική παραγωγή κεφαλαίου. Παράλληλα αλλάζει εκ βάθρων και το οργάνογραμμα της Attica Bank, εντάσσοντας νέες διευθύνσεις και ενοποιώντας παλαιές με στόχο την καλύτερη διαχείριση ρίσκου και κόκκινων δανείων.

Πηγή: http://www.sofokleousin.gr

RELATED ARTICLES