Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΧανιά: Κατεδαφίζονται αυθαίρετες κατασκευές

Χανιά: Κατεδαφίζονται αυθαίρετες κατασκευές

mpoulntozaΣτην κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών που υπάρχουν στην περιοχή Μπάλου Γραμβούσας Κισάμου, προχωρούν, από την Τετάρτη 13 Μαΐου, συνεργεία των αρμόδιων υπηρεσιών.

Οι κατασκευές που θα κατεδαφιστούν βρίσκονται σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στον αιγιαλό, σε παραλίες και σε κοινόχρηστους κοινωφελείς και δημόσιους χώρους, ενώ ήδη έχουν συνταχθεί και τα πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Στόχος της προσπάθειας είναι η τήρηση της νομιμότητας, αλλά και η προστασία της περιοχής, που κυρίως τους θερινούς μήνες αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με την απόφαση που κοινοποιήθηκε στον τοπικό δήμο, τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές, στις συναρμόδιες υπηρεσίες αλλά και στους φερόμενους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων, για τις ανάγκες της επιχείρησης συγκροτείται ειδικό συνεργείο.

Οι εργασίες θα γίνουν σε 3 φάσεις: Αποσύνδεση ρεύματος με το οποίο γίνεται η τροφοδοσία του αυθαιρέτου, αποξήλωση εξοπλισμού που βρίσκεται στον χώρο του αυθαιρέτου και η μεταφορά του σε αποθηκευτικούς χώρους, καθαίρεση δομικών κατασκευών.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, η κατεδάφιση αφορά δέκα αυθαίρετες κατασκευές.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

RELATED ARTICLES