Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΧρ. Σπίρτζης: Έρχονται μειώσεις στα διόδια με επέκταση του χρόνου παραχώρησης των...

Χρ. Σπίρτζης: Έρχονται μειώσεις στα διόδια με επέκταση του χρόνου παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων

ΔΙΟΔΙΑΜειώσεις στις τιμές των διοδίων σε συνδυασμό με την επέκταση του χρόνου παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Θεωρούμε ότι ο χρόνος παραχώρησης δεν μπορεί να είναι σταθερός. Αυτό θα αλλάξει, και θα παρακολουθεί την οικονομική κατάσταση της χώρας. Θα πάμε σε χαμηλά διόδια για όλους, και όταν έχουμε χαμηλό φόρτο θα αυξάνεται η διάρκεια της σύμβασης αλλά θα μειώνεται όταν θα ανεβαίνει η κυκλοφορία, διασφαλίζοντας και τα κέρδη των εταιρειών» τονίζει. «Δεν μπορεί να φτάσουμε στα 100 χρόνια, αλλά μπορούμε από τα σημερινά 35 να πάμε στα 40 με 45. Είναι λογικές προτάσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως είπε μάλιστα, είναι παράλογο να περιμένουν οι τράπεζες να πάρουν πίσω τα κεφάλαια μέσα σε 10 χρόνια, μέσω υψηλών διοδίων.

Πάντως, ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Πατρών να ειναι έτοιμος στα τέλη του 2016.

«Σήμερα έχουμε ακόμη εκκρεμότητες σε όλους τους αυτοκινητόδρομους. Έχουμε ακόμη διατάξεις που φέρνουν το δημόσιο σε δύσκολη θέση. Έχουμε πολλά προβλήματα, αλλά δεν θα τινάξουμε τα έργα στον αέρα» διαβεβαιώνει ο υπουργός.

newmoney.gr

RELATED ARTICLES