Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΧτίζεται το σπίτι στο βράχο που σχεδίασαν δύο Έλληνες αρχιτέκτονες

Χτίζεται το σπίτι στο βράχο που σχεδίασαν δύο Έλληνες αρχιτέκτονες

spitisevraxo

Δύο Έλληνες αρχιτέκτονες, ο Λαέρτης Βασιλείου και ο Παντελής Καμπουρόπουλος από τη Ρόδο σχεδίασαν μία κατασκευή, η οποία βρίσκεται ενσωματωμένη στο βράχο, ονομάζοντας τη Casa Brutale. Μία κατασκευή που ενώνει τον ουρανό με τη θάλασσα. Τα σχέδια παρουσιάστηκαν μερικούς μήνες νωρίτερα και την Τρίτη οι αρχιτέκτονες ανακοίνωσαν ότι το σπίτι θα κατασκευαστεί στον Λίβανο, στη Βηρυτό, τη μεγαλύτερη πόλη του Λιβάνου.

Τη μηχανική μελέτη της κατασκευής ανέλαβε η εταιρεία συμβούλων Παγκοσμίου Φήμης, ARUP.

Το φιλόδοξο έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία της ομάδας ARUP στο Άμστερνταμ με το αρχιτεκτονικό γραφείο των Βασιλείου και Καμπουρόπουλου, OPA (Open Platform for Architecture) και του κατασκευαστικού γραφείου SAA με έδρα το Λίβανο (Sarkis Azadian Αρχιτέκτονες .

Το Casa Brutale θα κατασκευαστεί στο βουνό Faqra έξω από τη Βηρυτό, σε υψόμετρο 1600μ. και ο μελλοντικός του ιδιοκτήτης του θα είναι ο Alex Demirdjian, Διευθύνων Σύμβουλος της Demco Properties, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate στον κόσμο. Όπως αναφέρουν μάλιστα οι δύο αρχιτέκτονες το κτίριο αναμένεται να παραδοθεί το 2018, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Στόχος της κατασκευής σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες είναι η εναρμόνιση του κτιρίου με το φυσικό περιβάλλον, το οποίο θα επιτρέπει στο φως να εισβάλει ανεμπόδιστα σε κάθε σημείο του σπιτιού.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ενσωματωμένο στο βράχο, το Casa Brutale, θα έχει απεριόριστη θέα. Αυτό που κατάφεραν οι δύο αρχιτέκτονες στα σχέδιά τους, ήταν να συνδυάσουν τη σεμνότητα του τοπίου με τη μινιμαλιστική διάσταση της κατασκευής.

Ενώ βρίσκεται ανάμεσα στα στοιχεία της φύσης, προστατεύεται από αυτά λόγω της θέσης του στο βράχο. Το Casa Brutale διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις: πισίνα, δωμάτιο επισκεπτών, WC, αυτόνομο δωμάτιο αποθήκευσης και αρκετά ακόμα στοιχεία που συνδυάζουν την άνεση με την απλότητα.

Οι δύο αρχιτέκτονες αποτύπωσαν αρχικά το όνειρό τους στην οθόνη του υπολογιστή, δημιουργώντας τα σχέδια για το Casa Brutale. Πλέον αναμένουμε είναι να το δούμε να υλοποιείται, αποτελώντας την κατασκευή – σημείο αναφοράς στα ελληνικά αρχιτεκτονικά χρονικά.

spitisevraxo2

 

 

 Πηγή(+φωτό):news.gr

RELATED ARTICLES