Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΔ. Θεσ/κης: Καταγγελίες εργαζομένων για «ασφυξία» σε πολεοδομία και πρόνοια

Δ. Θεσ/κης: Καταγγελίες εργαζομένων για «ασφυξία» σε πολεοδομία και πρόνοια

MYTHESSALONIKIΣυνθήκες ασφυξίας στις υπηρεσίες πολεοδομίας και πρόνοιας του δήμου Θεσσαλονίκης με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και τρομακτικό φόρτο εργασίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με το σύλλογο εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης τα προβλήματα στη λειτουργία αυτών των νευραλγικών υπηρεσιών διογκώνονται, καθώς η πολεοδομία και η πρόνοια του κεντρικού δήμου εξυπηρετούν και τους όμορους ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται τεράστιος όγκος δουλειάς, που είναι πολύ δύσκολο να διεκπεραιωθεί.

Για το θέμα αυτό ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ) έχει απευθυνθεί στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας κάθε δήμος να λειτουργήσει τις δικές του υπηρεσίες πρόνοιας και πολεοδομίας, ώστε να αποσυμφορηθούν οι αντίστοιχες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ευθύνη για την πολεοδομία και την πρόνοια πέρασε στα χέρια του δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», μετά την κατάργηση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Ο δήμος Θεσσαλονίκης υποχρεώθηκε να συνδράμει σε αυτούς τους τομείς και τους υπόλοιπους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού μέχρι το 2017.

«Η διεύθυνση Πολεοδομίας Θεσσαλονίκης λόγω της μεγάλης πληθυσμιακής έκτασης που καλύπτει, λόγω του τεράστιου όγκου των υποθέσεων που διαχειρίζεται αλλά και λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, αδυνατεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά», επισημαίνει ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου σε ό,τι αφορά την υπηρεσία της πρόνοιας, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΣΕΔΘ γίνεται λόγος για τεράστιες ουρές ατόμων που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, τα οποία περιμένουν να πάρουν τα επιδόματά τους, αλλά και για μία απίστευτη ταλαιπωρία, την οποία υφίστανται άνθρωποι που αναγκάζονται να καλύψουν αποστάσεις των 100 ή και περισσοτέρων χιλιομέτρων, για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

«Κρίνεται επιτακτική ανάγκη κάθε δήμος να λειτουργήσει τις δικές του υπηρεσίες πρόνοιας, όπως και τις δικές του πολεοδομικές υπηρεσίες με δυναμική παρέμβαση στην κεντρική εξουσία», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΔΘ.

 

Πηγή: makthes.gr

 

RELATED ARTICLES