Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΔιαγωνισμός σχεδιασμού και μελέτης κατοικίας για φοιτητές του ΕΜΠ

Διαγωνισμός σχεδιασμού και μελέτης κατοικίας για φοιτητές του ΕΜΠ

ΕΜΠΓια πρώτη φορά το BEST Athens σε συνεργασία με την εταιρία Veronis Jakobsen – Development and Construction πραγματοποιεί έναν διαγωνισμό – workshop σχεδιασμού και μελέτης κατοικίας για φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Οι φοιτητές θα συμμετέχουν σε ομάδες των δύο ή τριών ατόμων και θα κληθούν να σχεδιάσουν μία θερινή κατοικία στο νησί της Νάξου. Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους φοιτητές να συμμετέχουν, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

Επιλογή Διαγωνιζόμενων

Αρχικά, οι φοιτητές συμπληρώνουν ατομικά την φόρμα συμμετοχής αναφέροντας το όνομα της ομάδας στην οποία ανήκουν. Μετά τη λήξη των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση της κάθε ομάδας με βάση τις φόρμες συμμετοχής των μελών της. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, η οποία θα περιλαμβάνει τις συνεντεύξεις των ομάδων καθώς και την τελική επιλογή τους.

Φάσεις Διαγωνισμού

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού οι επιλεγμένες ομάδες θα μεταβούν για ένα διήμερο ταξίδι στο νησί της Νάξου όπου θα λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες για το θέμα που καλούνται να επιλύσουν. H μεταφορά και διαμονή στο νησί είναι εξασφαλισμένα από την εταιρεία Veronis Jakobsen. Πιο συγκεκριμένα, θα συμμετέχουν σε ξενάγηση γνωριμίας με εκπροσώπους της εταιρίας Veronis Jakobsen ώστε να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το ύφος και την πολιτική που ακολουθεί η εταιρία στις κατασκευές της. Στο τέλος του ταξιδιού οι φοιτητές θα επισκεφτούν από κοντά το οικόπεδο για το οποίο θα σχεδιαστεί η κατοικία.

Γυρνώντας στην Αθήνα, οι ομάδες θα αρχίσουν να δουλεύουν ξεχωριστά, ενώ παράλληλα θα οργανωθούν και κάποιες ομαδικές διαλέξεις από καθηγητές του Ε.Μ.Π., που θα τους παρέχουν επιπρόσθετες γνώσεις για την υλοποίηση του τελικού σχεδίου. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει περίπου 8 με 10 εβδομάδες.

Η τελική φάση του διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί με ένα δεύτερο ταξίδι στο νησί της Νάξου, στο οποίο οι φοιτητές θα παρουσιάσουν την δουλειά τους. Η ομάδα που θα πραγματοποιήσει το πιο καινοτόμο και λειτουργικό σχέδιο θα αναδειχτεί η νικήτρια του διαγωνισμού.

Βραβεία

 • 1η ομάδα:
  Πρακτική – παρακολούθηση του έργου με πληρωμένη τη διαμονή στο νησί (5 περίπου επισκέψεις) και λήψη πιστοποιητικού από την εταιρεία
  Laptop για όλα τα μέλη
 • 2η ομάδα: Σεμινάρια 3ds Max / V-ray Renderer / Rhino 3D / Illustrator ή άλλα
 • 3η ομάδα: Σεμινάρια 3ds Max / V-ray Renderer / Rhino 3D / Illustrator ή άλλα

Σημαντικές Ημερομηνίες

 • Λήξη υποβολής αιτήσεων: 22/02/2016
 • Συνεντεύξεις: 25 – 27/02/2016
 • Ανακοίνωση τελικής επιλογής διαγωνιζόμενων: 29/02/2016
 • Πρώτο ταξίδι (σε μικρά γκρουπ): πρώτο ή δεύτερο Σαββατοκύριακο Μαρτίου
 • Τελετή λήξης: 06 – 09/05/2016

 

Περισσότερα εδώ

RELATED ARTICLES