Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΔιεθνές πολεοδομικό συμπόσιο Rail and City - Code Athens

Διεθνές πολεοδομικό συμπόσιο Rail and City – Code Athens

ΕΜΠ3

Την Πέμπτη  και Παρασκευή 16 και 17 Απριλίου το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πολυτεχνείο ΕΤΗ της Ζυρίχης, διοργανώνουν στο Μουσείο της Ακρόπολης, ένα διεθνές συμπόσιο με θέμα την πολεοδομική και σιδηροδρομική ανάπτυξη της Αθήνας.

Διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες από πέντε ευρωπαικές πόλεις, Αθήνα, Ζυρίχη, Μαδρίτη, Βιέννη και Βερολίνο θα αναφερθούν στην σημασία της ανάπτυξης των σιδηροδρομικών υποδομών για τις αντίστοιχες χώρες και μητροπολιτικές περιοχές τις οποίες εκπροσωπούν.

Η επιδίωξη του συμποσίου είναι να συνεισφέρει στην συζήτηση σχετικά με την χωρική και σιδηροδρομική ανάπτυξη με απώτερο στόχο, ο σιδηρόδρομος να αποτελέσει την ραχοκοκκαλιά για την παραγωγική,κοινωνική και χωρική-πολεοδομική ανασυγκρότηση της σύγχρονης Ελλάδας.

Η διεθνής εμπειρία καταδεικνύει ότι  οι στοχευμένες επενδύσεις στον σιδηρόδρομο  βελτιώνουν την προσβασιμότητα από και προς τα αστικά κέντρα,την κατανομή των τρόπων μεταφοράς υπέρ της δημόσιας συγκοινωνίας και ενισχύουν τις διαδικασίες ανάπλασης και ανάδειξης των συνήθως υποβαθμισμένων αστικών περιοχών γύρω από τούς κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Το συμπόσιο θα εξυπηρετήσει  επίσης την  προετοιμασία των φοιτητών  των τριών Πολυτεχνείων (ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πολυτεχνείο ΕΤΗ Ζυρίχης) για το διαπολυτεχνειακό σεμινάριο με θέμα τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Αθήνας-τον σταθμό Λαρίσης-που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο 2015 στην Αθήνα.

Η έναρξη του συμποσίου θα γίνει την Πέμπτη 16 Απριλίου στις 09.00 με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αθηναίων κυρίου Γιώργου Καμίνη. Προσέλευση, καφές και εγγραφή συνέδρων από τις 8.30.

Το συμπόσιο τελεί  υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση www.code-athens.ethz.ch/preview

 

arch.ntua.gr

RELATED ARTICLES