Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΔιευκρινήσεις για τις εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ και ΕΜΠ ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας

Διευκρινήσεις για τις εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ και ΕΜΠ ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας

tsmede

Με επιστολή προς την Υφυπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ και τους Βουλευτές το ΤΕΕ Μαγνησίας ζηταει την επίλυση προβλημάτων που δημιουργούνται από την εφαρμογή του Άρθρου 6.α του νόμου 4393/2016 που αφορά τους πόρους 2% υπέρ ΤΣΜΕΔΕ και 1% ΕΜΠ.

Aναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

“Αξιότιμοι κ.κ.

Σας ενημερώνουμε ότι η εφαρμογή του Άρθρου 6α του νόμου 4393/2016 που αφορά τους πόρους 2% υπέρ ΤΣΜΕΔΕ και 1% ΕΜΠ είναι αδύνατη από τις Υπηρεσίες Δόμησης (ΥΔΟΜ).

Ειδικότερα, ενώ έχουμε προσκομίσει το αντίστοιχο ΦΕΚ του νόμου, η ΥΔΟΜ Βόλου θέτει εύλογα ερωτήματα σε σχέση την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης καθώς όπως μας ενημέρωσε προφορικά, δεν έχει λάβει σχετικές οδηγίες.

Ταυτόχρονα η ΥΔΟΜ Βόλου επισημαίνει πως ενώ για το πόρο υπέρ ΤΣΜΕΔΕ είναι σαφής η διάταξη του Νόμου, για τον πόρο του ΕΜΠ απαιτείται σχετική ερμηνεία.

Λόγω του προβλήματος που σας αναφέρουμε, σας ενημερώνουμε ότι έχει σταματήσει κάθε δυνατότητα έκδοσης αδειών δόμησης στην ΥΔΟΜ Βόλου και οι συνάδελφοί μας, ιδιώτες και δημόσιοι υπάλληλοι μηχανικοί, δεν γνωρίζουν τι πρέπει να πράξουν για να εκδώσουν διοικητική πράξη με κάθε νομιμότητα.

Παρακαλώ να προχωρήσετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του θέματος.

Η Πρόεδρος ΤΕΕ Μαγνησίας

Νάνσυ Καπούλα”

RELATED ARTICLES