Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝέαΔιήμερη Εκπαίδευση Energy Management EnMS “Monitoring & Targeting – Measurement & Verification”

Διήμερη Εκπαίδευση Energy Management EnMS “Monitoring & Targeting – Measurement & Verification”

inzeb3

Η διοργάνωση της συγκεκριμένης εκπαίδευσης καθώς η θεματολογία της είναι σημαντική καθώς έχει άμεση σχέση τόσο με τις Ευρωπαϊκές όσο και με τις Ελληνικές οδηγίες και κανονισμούς.  Συγκεκριμένα η εκπαίδευση αυτή συνδέεται με το Άρθρο 8 της Κοινοτικής Οδηγίας 27/2012/EU Energy Efficiency Directive à Νόμος 4342/2015 – Άρθρο 7 (Δημόσια Κτίρια) και Άρθρο 10 (Κτίρια Ιδιωτικού Τομέα) ΦΕΚ 143 περί ενεργειακών ελέγχων και συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης, αναφέροντας την υποχρέωση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, να υποβάλλονται σε επαναλαμβανόμενους ενεργειακούς ελέγχους κάθε 4 χρόνια ή την εναλλακτική υιοθέτηση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης, με προθεσμία ολοκλήρωσης του πρώτου ελέγχου νωρίτερα της 9ης Νοεμβρίου του 2016.

Συγκεκριμένα, η εκπαίδευση αποτελείται από δύο θεματικές:

Α’ Θεματική: Τεχνική διάλεξη και συζήτηση σε θέματα ενεργειακής διαχείρισης.  Η θεματική αυτή θα έχει διάρκεια 4 ώρες και έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 στον 8ο όροφο του ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7 – Αθήνα. Το κόστος συμμετοχής είναι €50 ενώ για τους φοιτητές είναι €25.

Για την εγγραφή σας στην Α’ Θεματική, πατήστε εδώ.

Β’ Θεματική: Διαδραστικό σεμινάριο 8 ωρών στο οποίο θα αναλυθούν οι βασικές αρχές και οι πρακτικές στις τεχνικές ενεργειακής διαχείρισης.  Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν βασικές έννοιες όπως οι βαθμοημέρες και η ανάλυση Cusum, με ασκήσεις και παραδείγματα. Το διαδραστικό σεμινάριο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Απριλίου 2016 στο ΕΜΠ, στα παλαιά κτίρια Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, γραφείο 0.2.7. Το κόστος συμμετοχής είναι €300.

Early Bird έως τις 15 Απριλίου 2016,  €250.  Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνεται και η συμμετοχή στην Α’ Θεματική.

Για την εγγραφή σας στη Β’ Θεματική, πατήστε εδώ.

Και οι δύο θεματικές θα πραγματοποιηθούν στην Αγγλική γλώσσα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεματολογία της κάθε θεματικής καθώς και για το βιογραφικό του εισηγητή Vilnis Vesma, στο σύνδεσμο που ακολουθεί: Monitoring and Targeting – Measurement and Verification Training and Workshop.

Στόχος του σεμιναρίου αυτού είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας ευρωπαϊκών χωρών με αξιοζήλευτη εμπειρία στο χώρο της ενεργειακής διαχείρισης, παρουσιάζοντας και αναλύοντας τα πλέον σημαντικά βήματα κατά τον σχεδιασμό και παρακολούθηση ενός επιτυχημένου συστήματος ενεργειακής διαχείρισης.

 

 

 

RELATED ARTICLES