Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΔημιουργείται ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα παρακολουθεί διαρκώς για αυθαίρετη δόμηση

Δημιουργείται ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα παρακολουθεί διαρκώς για αυθαίρετη δόμηση

Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα παρακολουθεί διαρκώς τυχόν αυθαιρεσίες, ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ και τους Αταίριαστους ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στη σκιά των ρεπορτάζ για σωρεία πολεοδομικών παραβάσεων στη Μύκονο.Όπως εξήγησε ο υπουργός «η πλατφόρμα θα λαμβάνει αεροφωτογραφίες από το 2011 έως σήμερα, και οπού βλέπουμε στο έδαφος ότι θα υπάρχουν αυθαιρεσίες θα επιβάλλονται τα πρόστιμα».

Ο Κώστας Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι «ο έλεγχος θα είναι συστηματικός, θα ξεκινήσουμε από τις αυθαίρετες κατασκευές στον αιγιαλό και θα προχωρήσουμε σε όλες τις καταγγελίες με σύγκριση του χάρτη του 2011 με το τι συμβαίνει σήμερα».
«Δυσβάσταχτα πρόστιμα»

«Η πολιτική βούληση είναι ξεκάθαρη, η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης είναι απόλυτη, δεν θα επιτρέψουμε σε αυθαιρεσίες να νομιμοποιηθούν και να συνεχιστεί η παραβατικότητα, ή θα αναγκαστούν να πληρώνουν δυσβάστακτα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης του αυθαίρετου, που καθίσταται μη συμφέρον να διατηρηθεί ένα αυθαίρετο». «Έκτος των περιπτώσεων που υποχρεωτικά θα οδηγηθούμε στην έκδοση οριστικών πρωτοκόλλων κατεδάφισης» διευκρίνισε ο υπουργός.

«Φέραμε στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΝ την έκδοση νέων άδειων ανέγερσης κτηρίων, και έχουμε παγώσει στην εκτός σχεδίου δόμηση την ανέγερση νέων κτηρίων μέχρι να ολοκληρωθεί το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο μέχρι τέλος του χρόνου» σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

«Δύο παρεμβάσεις»

Όπως τόνισε, θα διεξάγονται έλεγχοι στη Μύκονο από επιθεωρητές περιβάλλοντος και οικονομική αστυνομία, και θα επιβάλλονται πρόστιμα για τα αυθαίρετα.

«Με εντολή πρωθυπουργού προχωρήσαμε σε δύο παρεμβάσεις. Πρώτον, με νομοθετική παρέμβαση δίνουμε τη δυνατότητα στην κεντρική υπηρεσία περιβάλλοντος και ενέργειας, στους επιθεωρητές περιβάλλοντος και επιθεωρητές δόμησης, όχι μόνο για ελέγχους, άλλα και για επιβολή προστίμων για περιβαλλοντικά εγκλήματα ή παραβάσεις. Δεύτερον, δίνουμε τη δυνατότητα στον ΓΓ. Χωροταξίας να συστήνει μεικτά κλιμάκια οικονομικής αστυνομίας – επιθεωρητών περιβάλλοντος, και επιθεωρητών δόμησης για επιτόπιους ελέγχους».

powergame.gr

RELATED ARTICLES