Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΣτο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων του Ηρακλείου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων του Ηρακλείου

αυθαιρετα2Μία σειρά από δράσεις έχουν προγραμματίσει οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων του νομού Ηρακλείου, εκφράζοντας την αντίθεση τους τόσο στο νόμο των 60 δόσεων του αρμόδιου Υπουργείου, όσο και στην απόφαση του Δήμου Ηρακλείου να στέλνει ραβασάκια για τακτοποίηση οφειλών των αυθαιρετούχων από το 1994.

Όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης του συλλόγου, την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαίου θα παραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και καλούν όλους τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν, προκειμένου να θέσουν προς συζήτηση το ζήτημα τους.

Την ίδια ώρα τα μέλη του συλλόγου έχουν έρθει σε επαφή με βουλευτές της Κρήτης, ενημερώνοντας τους για το θέμα, ώστε στο αμέσως επόμενο διάστημα να υπάρξει συνάντηση και με τον αρμόδιο υπουργό.

Οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων αντιδρούν, διότι στην παρούσα φάση δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν τα ποσά που ζητάει ο Δήμος, αλλά ούτε και να ενταχθούν στη σχετική ρύθμιση του αρμόδιου Υπουργείου, αφού βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Οι ίδιοι πρόσφατα ενημερώθηκαν ότι στο μικροσκόπιο της δημοτικής αρχής θα μπουν και 3.500 φάκελοι αυθαιρέτων, τα οποία ηλεκτροδοτήθηκαν επί δημαρχίας Κώστα Ασλάνη, με τους ιδιοκτήτες τους να καλούνται να πληρώσουν τώρα τα σχετικά πρόστιμα.

Οι αυθαιρετούχοι ζητούν να ανασταλεί ο νόμος των 60 δόσεων, αλλά και να παγώσουν τα πρόστιμα του Δήμου μέχρι να ανακάμψει η οικονομία και οι ίδιοι να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκονται.

Πηγή:ekriti.gr

RELATED ARTICLES