Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΕ65: Διεργασίες για το βόρειο τμήμα Τρίκαλα-Καλαμπάκα

Ε65: Διεργασίες για το βόρειο τμήμα Τρίκαλα-Καλαμπάκα

erga_Συνεχίζονται με αρκετά καλούς ρυθμούς τα έργα κατασκευής του τμήματος Ξυνιάδα-Τρίκαλα του αυτοκινητόδρομου Ε65. Ο οδικός άξονας που έχει χαρακτηριστεί ως σπουδαίας σημασίας για μεγάλο μέρος της Ηπειρωτικής Ελλάδας έχει τα περισσότερα ανοιχτά θέματα από τους συνολικά 5 που κατασκευάζονται.

Πριν από λίγο καιρό είχε ατύπως αποφασιστεί να ενταχθεί το νότιο τμήμα από τη Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα μήκους 30χλμ στο τεχνικό αντικείμενο των εργασιών και χρηματοδότηση από το Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ωστόσο το βόρειο άκρο Τρίκαλα-Καλαμπάκα-Εγνατία παραμένει εγκλωβισμένο στα περιβαλλοντικά προβλήματα της χάραξης. Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές η λύση και η νέα χάραξη είναι σε καλό δρόμο και πιθανόν μέσα στο έτος να έχουμε καλά νέα και για αυτό το κομμάτι.

Πρόσφατα ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Ηλίας Βλαχογιάννης είχε επανέλθει με  νέα παρέμβαση για τον Ε65 προς τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ζητώντας ολοκλήρωση του τμήματος Καλαμπάκα-Εγνατία με τον Ε-65.

Ο κ. Βλαχογιάννης επικαλέστηκε την προσωπική δέσμευση του κ. Χρυσοχοϊδη για “ταχεία ολοκλήρωση του έργου” σημειώνοντας πως «Η ολοκλήρωση αυτού του έργου είναι ζωτικής σημασίας για τη Στερεά Ελλάδα, τη Δυτική Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο, και μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την συζήτηση και ψήφιση στην Ελληνική Βουλή, των νέων συμβάσεων παραχώρησης για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, οι βουλευτές της Ν.Δ., Ηλίας Βλαχογιάννης και Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, απείλησαν με καταψήφιση του σχετικού νόμου, αν δεν ψηφίζονταν ρητή διάταξη για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ε-65, εντός σαφούς χρονοδιαγράμματος.

 

Πηγή:ypodomes.com

RELATED ARTICLES