Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΕΕΤΑΑ – ΜΟΔ – ΤΕΕ: Μνημόνιο για την υποστήριξη αδύναμων δήμων σε...

ΕΕΤΑΑ – ΜΟΔ – ΤΕΕ: Μνημόνιο για την υποστήριξη αδύναμων δήμων σε εκπόνηση μελετών και υλοποίηση έργων

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2023, στα γραφεία της ΜΟΔ, για την υποστήριξη αδύναμων δικαιούχων της αυτοδιοίκησης στον σχεδιασμό, την εκπόνηση μελετών καθώς και την ωρίμανση και υλοποίηση έργων.

Ο Πρόεδρος της ΜΟΔ κ. Βασίλης Σιαδήμας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης κ. Δημήτρης Μαραβέλιας και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργος Στασινός δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να λειτουργήσουν με τις αναγκαίες συνέργειες ως «μηχανισμός υποστήριξης» και να συμβάλουν στη διασφάλιση των βασικών αναπτυξιακών υποδομών και στη συγκράτηση του πληθυσμού στους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας.

Οι ανάγκες υποστήριξης των αδύναμων δικαιούχων, ιδίως δήμων, είναι πολύ μεγάλες. Οι επιχειρησιακές δυνατότητες των φορέων υποστήριξης, (της ΜΟΔ που ως συγχρηματοδοτούμενη δομή έχει προτεραιότητα την υποστήριξη των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και της ΕΕΤΑΑ που αποτελεί υποστηρικτικό φορέα της αυτοδιοίκησης), δεν είναι απεριόριστες.

Οι δύο φορείς δεσμεύονται να συνεργαστούν με τη συνδρομή του ΤΕΕ, που αποτελεί τεχνικό σύμβουλο του κράτους, ώστε να καλύψουν με επάρκεια και αποτελεσματικότητα τις ανάγκες των αδύναμων δήμων στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων τους. Η σωστή προτεραιοποίηση των αιτημάτων και οι συνέργειες μεταξύ των τριών συνεργαζόμενων φορέων, θα αποτελέσουν κομβικό σημείο της συνεργασίας.

ot.gr

RELATED ARTICLES