Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΕγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας

Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας

plakagef

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της περιφέρειας Ηπείρου, του δήμου Βορείων Τζουμέρκων και άλλων φορέων, για τις διαδικασίες αναστήλωσης του ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Α.  Καχριμάνης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών (ταχύτερη δυνατή έναρξη και ολοκλήρωσή τους πριν το τέλος του 2016),  τη σύσταση της Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης των εργασιών και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, που θα αναλάβει τη διαχείριση των δωρεών, υλικών και χρηματικών, για τις εργασίες αναστήλωσης.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού έδωσε εντολή φορέας υλοποίησης του έργου να είναι η Περιφέρεια Ηπείρου. Σε πρώτη φάση μας ζητήθηκε να βοηθήσουμε τη διάνοιξη δρόμου στην κοίτη του ποταμού για να προσεγγίσουμε τα βάθρα του γεφυριού. Γι” αυτό χρειαζόμαστε έναν τηλεσκοπικό γερανό, ενώ επίσης θα απαιτηθούν γεωτρήσεις για να δούμε τα θέματα των πασσαλώσεων. Την επίβλεψη έχουν οι Επιστημονικές Επιτροπές του Ε.Μ.Π. και εμείς ως φορέας θα συντονίζουμε τις διάφορες δράσεις. Από εσάς (σ. Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου) ζητώ την πρώτη έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης με το ποσό των 100.000 ευρώ, ώστε να ‘τρέξουν’ οι διαδικασίες. Για να μην χάσουμε χρόνο γιατί η αναστήλωση του Γεφυριού είναι ένα στοίχημα για εμάς».

 

localit.gr

RELATED ARTICLES