Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔόμησηEικαστικές παρεμβάσεις σε τυφλές όψεις κτιρίων

Eικαστικές παρεμβάσεις σε τυφλές όψεις κτιρίων

akinita
Δράση για «εικαστικές παρεμβάσεις σε τυφλές όψεις κτιρίων», προωθεί το ΥΠΕΝ, ως «μία θετική παρέμβαση στην καθημερινότητα», όπως τη χαρακτήρισε με ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, στο πλαίσιο των αστικών αναπλάσεων, οι εικαστικές παρεμβάσεις στον αστικό ιστό και δη σε τυφλές όψεις κτιρίων όχι μόνο συμβάλλουν ενεργά στην αναζωογόνηση του Δημόσιου χώρου, αλλά ταυτόχρονα εκφράζουν ιδέες, αξίες και συναισθήματα αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής των πολιτών.
Όπως έγινε γνωστό, η συγκεκριμένη Δράση στοχεύει στην αναβάθμιση και στην ανάπλαση του αστικού περιβάλλοντος και είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Οι προτάσεις για τη χρηματοδότηση των εικαστικών παρεμβάσεων, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, αναμένεται να υποβληθούν από τις περιφέρειες.
Η προηγούμενη ανάλογη δράση του υπουργείου πραγματοποιήθηκε το 2010 στο πλαίσιο του έργου «Εικαστικές παρεμβάσεις στον Δημόσιο Χώρο – Ζωγραφική επί των τυφλών Όψεων των κτιρίων» αφορούσε σε εικαστικές παρεμβάσεις σε τρείς τυφλές όψεις κτηρίων στο κέντρο της Αθήνας χρηματοδοτήθηκε από το πράσινο Ταμέιο και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).
RELATED ARTICLES