Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕνέργειαΕΙΠΑΚ: PassiEXPO2014 - Πρώτα η εξοικονόμηση

ΕΙΠΑΚ: PassiEXPO2014 – Πρώτα η εξοικονόμηση

eipakΜε κεντρικό μήνυμα “Πρώτα εξοικονόμηση / Efficiency First”, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου (ΕΙΠΑΚ) διοργανώνει και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη σημαντικότερη εκδήλωση για το Παθητικό Κτίριο και την εξοικονόμηση ενέργειας, την Passiexpo2014.

Οι τετραήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 11-14 Δεκεμβρίου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Πειραιά (Π. Ράλλη & Θηβών 250) και θα περιλαμβάνουν:
• το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθ. Κτιρίου
• την 1η Μεσογειακή Συνάντηση Πρωτοβουλίας PHMed
• τη 2η Έκθεση Παθητικών Συστημάτων και
• το Διεθνές Σεμινάριο Train-the-Trainer

– H είσοδος στην έκθεση παθητικών συστημάτων είναι δωρεάν
– Η παρακολούθηση του Συνεδρίου-PHMed είναι δωρεάν για τα μέλη του ΕΙΠΑΚ και έναντι 50 ευρώ για τα μη μέλη. Αγορά εισιτηρίων: http://passiexpo.com/κρατήσεις
Όλοι όσοι προμηθευτούν εισιτήριο, θα συμμετάσχουν σε κλήρωση για δύο δωρεάν συμμετοχές στο επόμενο σεμινάριο Certified Passive House Designer στην Ελλάδα.

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθητικού Κτιρίου (13-14/12)

Με τη συμμετοχή των μελών του ΕΙΠΑΚ από όλη την Ελλάδα, Έλληνες και ξένοι καταξιωμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν παραδείγματα και στοιχεία αποτελεσμάτων γύρω από το Παθητικό Κτίριο.

Το Συνέδριο επικεντρώνεται σε πέντε κεντρικούς άξονες:
• Παθητικό κτίριο & «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»
• Εξοικονόμηση ενέργειας στην τουριστική βιομηχανία
• Μεγάλα Αστικά Ακίνητα & Παθητικό Κτίριο: Η πρόκληση του 2020
• Παθητικό Κτίριο: Πόσο συμφέρει; Πώς το υλοποιώ; Ποιος χρηματοδοτεί;
• Παρουσιάσεις καλών πρακτικών σε Ελλάδα & Κύπρο
1η Μεσογειακή Συνάντηση Πρωτοβουλίας PHMed (13/12)
Η Πρωτοβουλία PHMed συγκροτήθηκε από εκπροσώπους της Πορτογαλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Κροατίας, Βουλγαρίας, Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου, με τη στήριξη του Γερμανικού Ινστιτούτου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας (International Passive House Association) και με στόχο την διάδοση του Παθητικού Κτιρίου στη Μεσόγειο, την εκπαίδευση των μηχανικών καθώς και την προσαρμογή του στο μεσογειακό κλίμα.

Στην πρώτη της παρουσίαση στο ευρύ κοινό της Μεσογείου, θα πραγματοποιηθούν:
• Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής
• Παρουσιάσεις από όλα τα μέλη της στο Συνέδριο, παρουσία των: Καθ. Wolfgang Feist (επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου), Susanne Theumer (υπευθ. στο PHI για την ανάπτυξη του λογισμικού PHPP) και Benjamin Krick (υπεύθυνου του PHI για την ανάπτυξη πιστοποιητικών υλικών και εξοπλισμών).
• Συνέντευξη Τύπου με συμμετοχή εκπροσώπων από τα κράτη-μέλη και από το PHI.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο και η Μεσογειακή Συνάντηση PHMed θα καλυφθούν μέσω WebTV (simulcast).

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν για τα μέλη του ΕΙΠΑΚ και έναντι 50 ευρώ για τα μη μέλη. Αγορά εισιτηρίων: http://passiexpo.com/κρατήσεις

Όλοι όσοι προμηθευτούν εισιτήριο, θα συμμετάσχουν σε κλήρωση για δύο δωρεάν συμμετοχές στο επόμενο σεμινάριο Certified Passive House Designer στην Ελλάδα.
2η Έκθεση Παθητικών Συστημάτων: PassiEXPO 2014 (13-14/12)
Με τη συμμετοχή των σημαντικότερων εταιρειών στον κλάδο των παθητικών συστημάτων δόμησης και των καινοτόμων τεχνολογιών ενεργειακής αποδοτικότητας, για κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.
Η έκθεση απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα της κατασκευής κτιρίων (αρχιτέκτονες μηχανικούς, πολιτικούς μηχανικούς και μηχανολόγους μηχανικούς, κατασκευαστές, εταιρείες παραγωγής και εμπορίας παθητικών συστημάτων), φοιτητές, ερευνητές, ακαδημαϊκούς αλλά και το ευρύ κοινό. Απευθύνεται, επίσης, σε εκπροσώπους του δημόσιου και του ιδιωτικού φορέα, που ενεργοποιούνται σε ζητήματα ενεργειακής πολιτικής, καθώς και στον επιχειρηματικό κόσμο που δραστηριοποιείται μέσω των κτιριακών υποδομών (τουρισμός, οικιστική ανάπτυξη, πολεοδομική ανάπτυξη).
Διεθνές Σεμινάριο Train-the-Trainer (11-12/12)
Σε συνεργασία με το γερμανικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου και με σκοπό να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν εκπαιδευτές για την υλοποίηση σεμιναρίων και εξετάσεων πιστοποίησης σχεδιαστών παθητικών κτιρίων στην Μεσόγειο και αλλού. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Web: Passiexpo.com (http://Passiexpo.com)
Facebook event: http://bit.ly/fbpassiexpo2014
Twitter: @PassiExpo (http://twitter.com/PassiExpo)
Email: [email protected]

Λίγα λόγια για το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Το ΕΙΠΑΚ είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε από επιστήμονες της Μηχανικής, της Νομικής και της Επικοινωνίας, με στόχο την προώθηση του προτύπου του Παθητικού Κτιρίου, στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Παθητικών Κτιρίων (International Passive House Association) και το Ινστιτούτο Παθητικού Σπιτιού (Passiv Haus Institut). Από το 2012, το ΕΙΠΑΚ διοργανώνει το Πανελλήνιο Συνέδριο για το Παθητικό Κτίριο και τις εφαρμογές του στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Web: Eipak.org (http://eipak.org/)

Πηγή: www.skai.gr

RELATED ARTICLES