Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔόμησηEκτός σχεδίου: Nα χορηγούνται όροι δόμησης σύμφωνα με τα Π.Δ. και όχι...

Eκτός σχεδίου: Nα χορηγούνται όροι δόμησης σύμφωνα με τα Π.Δ. και όχι τις αποφάσεις του ΣτΕ, ζητά η Ένωση Δήμων Κρήτης

Η ΠΕΔ Κρήτης  με έγγραφό της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης παρενέβη στο θέμα της δόμησης οικοπέδων εκτός σχεδίου έκτασης άνω των 4.000 τ.μ.,  ενισχύοντας τις απόψεις που εκφράζονται σε πρόσφατο έγγραφο του Δήμου Σητείας.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Κουράκης, εξέφρασε την συμφωνία του για χορήγηση όρων δόμησης σε αιτήματα φυσικών και νομικών προσώπων που αφορούν οικόπεδα εκτός σχεδίου.

Στο έγγραφο  σημειώνεται ότι «από την θεσμοθέτηση του ν.3212/2003, έχουν εκδοθεί σε όλη την Ελλάδα αρκετές οικοδομικές άδειες, έχουν κατασκευαστεί τα κτίσματα, τα οποία και λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης, η ΥΔΟΜ Ηρακλείου εκδίδει βεβαιώσεις όρων δόμησης και προεγκρίσεις για έκδοση οικοδομικών αδειών βάση του ΠΔ 1985 ( ΦΕΚ 270/Δ), του ν.3212/2003 και του ν.4759/2020, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, με τις διατάξεις τους που αφορούν στην εκτός σχεδίου δόμηση και όχι με την συγκεκριμένη Απόφαση του ΣτΕ. Οι Αποφάσεις του ΣτΕ εφαρμόζονται για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις για τις οποίες εκδίδονται».

localit.gr

RELATED ARTICLES