Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΗ Ελλάδα και η... 30χρονη μάχη για το κτηματολόγιο

Η Ελλάδα και η… 30χρονη μάχη για το κτηματολόγιο

aerof

Μικρά και μεγάλα συμφέροντα τρίβουν τα χέρια τους από την εξέλιξη του Κτηματολογίου, το οποίο υποτίθεται πως θα λειτουργούσε μέχρι το 2020, αλλά τώρα οδεύει προς το… 2030, αν και οι πρώτες προσπάθειες σύνταξής του χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’90.

Μάλιστα, σύντομα θα κλείσουν τρεις δεκαετίες προσπάθειας σύνταξης Εθνικού Κτηματολογίου (η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες της Ευρώπης που δεν διαθέτει), εν μέσω σωρείας προβλημάτων. Διαγωνισμοί που ούτε ανατίθενται, ούτε ακυρώνονται, εν μέσω καταγγελιών για στημένες διαδικασίες.

Τέλη κτηματογράφησης που δεν εισπράττονται για μικροπολιτικούς λόγους. Χαρτογραφήσεις και δεδομένα ιδιοκτησιών τα οποία είναι ήδη ξεπερασμένα αφού το έργο δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα να έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες χιλιάδες συναλλαγές που δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα.

Το μπάχαλο συνεχίζεται, χωρίς κανένας από τους υπευθύνους να επιδιώκει ξεκαθάρισμα της κατάστασης.

Στο μεσοδιάστημα, πέρασαν από τις θέσεις των υπευθύνων στρατιές από κομματικά στελέχη, κουμπάροι και άλλοι οι οποίοι μπορεί να είχαν αγαθές προθέσεις, αλλά απέφυγαν την κατά μέτωπο αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Τουλάχιστον κάποιος να διορθώσει τα μνημόνια που προβλέπουν λειτουργία του Κτηματολογίου το 2020, για να μην εκτεθούμε!

 

Πηγή:euro2day.gr/Ο Χαμαιλέων της Αγοράς

RELATED ARTICLES