Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔόμηση«Εμφραγμα» στις μεταβιβάσεις ακινήτων από την αποχή των συμβολαιογράφων

«Εμφραγμα» στις μεταβιβάσεις ακινήτων από την αποχή των συμβολαιογράφων

Επ’ αόριστον συνεχίζεται η αποχή των συμβολαιογράφων – Οι συμβολαιογράφοι θα ξανασυνεδριάσουν για επανακαθορισμό της στάσης τους στις 8 Ιανουαρίου – Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει η διαδικασία της μετάβασης ακινήτων, εντείνεται το «έμφραγμα»
Συνεχίζεται η σκληρή στάση που τηρούν οι συμβολαιογράφοι απέναντι σε επιλογές της κυβέρνησης καθώς κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς αποφάσισαν τη συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντα τους έως τις 8 Ιανουαρίου, οπότε θα επανεκτιμήσουν τη στάση τους.

Έτσι, το «έμφραγμα» στις μεταβιβάσεις ακινήτων αναμένεται να ενταθεί καθώς παρατείνεται η αποχή κυρίως για σύναψη συμβολαίων με τα οποία μεταβιβάζονται ακίνητα με οποιαδήποτε αιτία (δηλαδή αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές κλπ.) καθώς και η αποχή από τις δηλώσεις που υποβάλλονται στην εφορία, είτε ηλεκτρονικά, είτε δια ζώσης.

«Η διαφορά με τις προηγούμενες αποχές είναι ότι, αυτή τη φορά, εξαιρέθηκε από το πλαίσιο η σύνταξη των προσυμφώνων, δηλαδή μιας προσυμφωνίας ώστε να μεταβιβαστεί ένα ακίνητο. Και αυτό έγινε ακριβώς γιατί δεν θέλουμε να πιέσουμε τους πολίτες.

Έτσι αγοραπωλησίες που ήταν εν εξελίξει θα μπορούν να γίνουν με ένα προσύμφωνο, ώστε να ακολουθήσει το οριστικό συμβόλαιο όταν θα λήξει η αποχή. Αυτός είναι και ένας τρόπος για να μην διαρρέουν συμβόλαια τα οποία δεν γίνονται στην Αττική λόγω της αποχής, σε όμορους συλλόγους άλλων περιοχών που δεν απέχουν», αναφέρει μιλώντας στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» η συμβολαιογράφος Πειραιά και Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Ιωάννα Κανελλοπούλου.

Μάχη Τράτσα

tovima.gr

RELATED ARTICLES