Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΝέαΕναέρια θερμογράφηση με χρήση Drones για την επιθεώρηση Φ/Β πάρκου και σύγκριση...

Εναέρια θερμογράφηση με χρήση Drones για την επιθεώρηση Φ/Β πάρκου και σύγκριση των αποτελεσμάτων με επίγεια θερμογράφηση του

geosense_solar_inspection

Οι εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πλαισίων αναμφίβολα έχουν αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες και πιο επικερδείς επιχείρηση στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια. Στο καλύτερο της γνώσης μας, όχι μόνο υπάρχει μια ισχυρή αναγκαιότητα για την εφαρμογή  θερμογραφικών ελέγχων, αλλά και μια πραγματικότητα δεδομένο του γεγονότος ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εγκαταστάσεων σήμερα πλησιάζουν το μισό της διάρκειας ζωής τους.

Το πεδίο εφαρμογής της μελέτης αναφέρεται στα αποτελέσματα της εναέριας θερμογραφίας ενός φωτοβολταϊκού πάρκου και την σύγκριση των αποτελεσμάτων με επίγεια θερμογράφηση του. Για τους σκοπούς της παρούσας μελέτης χρησιμοποιήθηκε ο ακόλουθος εξοπλισμός: eBee drone από την senseFly, thermoMAP sensor από την senseFly, y, Pix4D Pix4D Mapper Pro  λογισμικό φωτογραμμετρικής επεξεργασίας των εικόνων από την PiX4D, και η θερμοκάμερα Flir T400 για επιθεώρηση στο έδαφος.

– Για να δείτε το πλήρες κείμενο πατήστε εδώ

– Πληροφορίες για το eBee εδώ

– Πληροφορίες για το λογισμικό Pix4D Mapper Pro εδώ

 

Πηγή:geosense.gr

RELATED ARTICLES